fredag 20. juli 2018

Ap gj 17

Frimodige Paulus oppsøker synagogen i dagens kapittel, for å forkynne om Jesus. Tre sabbater på rad talte han. Det var jo her han kjente tilhørighet. Den eneste sanne Gud. Å møte Jesus, og bygge livet sitt på dette, handlet ikke om å tro på noe helt annet. Det handlet om å se et større bilde av den samme, og sanne, Gud.

Paulus møter motstand. Og spør du meg, er det noen skikkelige kranglefanter. For det første var det noen som oppviglet og oppfordret bråkmakerne (v.5) og når Paulus byttet område og talte et helt annet sted, så fulgte de etter, bare for å bråke videre...(v.13) Det var ikke bare bråkmakere de møtte, de møtte også reel motstand med forfølgelse...

Men motstanden til tross, Paulus fortsetter like trofast å forkynne og forklare evangeliet. Jeg er imponert over hvordan han får skarene med seg. Jeg vet at han sa om seg selv at han ikke hadde overtalelseskunsten - og det er kanskje sant? Da fikk han i alle fall god hjelp av Den Hellige Ånd - for å vinne mennesker, det klarte han.

Paulus sier i 1.Kor.2;
 4 Jeg la ikke fram mitt ord og mitt budskap med overtalende argumenter og visdomslære, men med Ånd og kraft som bevis.  5 For jeg ville ikke at deres tro skulle bygge på menneskelig visdom, men på Guds kraft.

 9 Men det står skrevet:
        Det intet øye så,
        og intet øre hørte,
        det som ikke kom opp
        i noe menneskes tanke,
        alt det Gud har gjort ferdig
        for dem som elsker ham,
   
 10 – dette har Gud åpenbart for oss ved sin Ånd. For Ånden utforsker alle ting, også dybdene i Gud. 


Virkelig spennende ord som jeg vil grunne litt på i dag. For jeg vil så gjerne bli en større del av kirken, og være med i tjenesten. Og da er jeg så absolutt avhengig av Den Hellige Ånd og det Han viser meg. Å tenke å få se mer av dybdene i Gud...?! Også i dag vil jeg avslutte med Jesaja sine ord, og legge dem til i min bønn;

4 Herren min Gud har gitt meg
        en disippels tunge,
        så jeg med mitt ord kan styrke den trette.
        Hver morgen vekker han mitt øre,
        så jeg kan høre på disiplers vis.
   
  5 Herren min Gud har åpnet mitt øre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar