tirsdag 19. juni 2018

Joh 21

Jeg sitter og er rørt til tårer over dagens kapittel, enda jeg kjenner det så godt. Vi ser så mye av Jesu omsorg i dagens kapittel. Disiplene som i de tre siste årene har fulgt Jesus overalt, de har nå valgt å gå tilbake til fiskebåtene. Riktignok har de sett at Jesus har stått opp, men han var jo ikke der sammen med dem som før. Jeg kan se for meg hvordan stemningen i båten var. Ikke bare var de uten Jesus, de hadde ikke fått en eneste fisk en gang... også skjer dette;

 4 Da morgenen kom, sto Jesus på stranden, men disiplene visste ikke at det var han.  5 «Har dere ikke noe å spise, barna mine?» sa Jesus til dem. «Nei», svarte de. 6 «Kast garnet ut på høyre side av båten, så skal dere få», sa Jesus. De kastet garnet ut, og nå klarte de ikke å dra det opp, så mye fisk hadde de fått. 

For en morgen! Nå var Jesus her, og de hadde så mye fisk de aldri før hadde fått.

Så kommer denne kjente samtalen mellom Jesus og Peter. Samtalen som er ganske tøff, men som likevel gjenoppretter Peter. Jeg hørte et vitnesbyrd over denne samtalen en gang, som jeg aldri glemmer. Jeg har skrevet om dette i en annen bloggpost som jeg gjerne deler her; "Herre, du vet alt"

Det var en ting til jeg la merke til denne gangen, av denne samtalen. 
 18 Sannelig, sannelig, jeg sier deg: Da du var ung, bandt du beltet om deg og gikk dit du selv ville. Men når du blir gammel, skal du strekke ut hendene dine, og en annen skal binde beltet om deg og føre deg dit du ikke vil.» 19 Dette sa han for å gi til kjenne hva slags død han skulle ære Gud med. Da han hadde sagt dette, sa han til Peter: «Følg meg!»

Det å være i Guds hender er det tryggeste som finnes, uansett situasjon. Det er ikke slik at det da alltid går bra og at vi slipper unna det som er vanskelig. Nei, også vi møter på både kamp og urettferdighet, smerte og trøbbel. Også møter vi kjærlighet, glede og jubel. Og nye utfordringer :-D  Og hver dag, i alle livets situasjoner sier Jesus "Følg du meg". Han som har gitt oss løfte om å være med oss ALLE DAGER.

Jesus, jeg legger mitt liv i dine hender!

Refleksjoner fra 2021 her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar