tirsdag 12. juni 2018

Joh 20

Dagens kapittel er ett av dem som virkelig får hjertet til å banke litt ekstra. Det starter med seiersoverskriften "Den oppstandne" Det har akkurat hendt, og ingen vet det enda. Maria Magdalena er den første som kommer fram og oppdager at graven er tom. Hun henter Peter og Johannes, og først tror de alle at noen har tatt ham og kanskje lagt ham et annet sted. 

Det er nå det hender, dette som får hjertet mitt til å banke ekstra. Det virker som om Jesus egentlig skulle reise rett til himmelen (v,17) og at dette var viktig. Men i hjertet til Jesus er det noe som er like viktig; Maria. Kjærligheten til henne er så stor at når han sier navnet hennes, kjenner hun ham igjen med en gang. For et øyeblikk! Og så får hun denne gledelige oppgaven; "Gå å fortell, til de andre som jeg også har kjær" (fritt oversatt)

Det neste som får hjertet til å banke, er når Jesus møter Thomas, som var uheldig å miste det første møtet med Jesus, som de andre disiplene fikk. Thomas var også viktig for Jesus, så viktig at han også møter ham akkurat på den måten som Thomas trenger å bli møtt. Litt annerledes enn de andre :-D

Bare en ting å si; JESUS; JEG ELSKER DEG! Jeg lar det være lovsangstonene i dagens bønn.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar