lørdag 16. januar 2016

Sal.2

Du kan lese hele bibelteksten her

Jeg vet ikke helt hva jeg skal si om teksten... For å være helt ærlig, beskriver den en Gud jeg ikke helt klarer (eller kanskje ikke vil...) se for meg.

Jeg smilte når jeg leste "Han som sitter på tronen ler" Men smilet ble fort litt mindre når jeg så fortsettelsen.. "Herren spotter dem.Så taler han til dem i sin vrede..." Kan Gud ha en slik latter..?

Vi er skapt i Guds bilde... og vi kan også ha sånn type latter. En latter jeg overhodet ikke liker. Burde det ikke være enten eller?

Hele teksten forvirrer meg.. Den forteller om en Gud som har omsorg for sine. Sterk og stolt omsorg. Men også om en Gud som viser sin forakt og sitt sinne mot de som er i mot ham.
Hele bibelen er i mine øyne gjennomsyret av Guds omsorg og kjærlighet. En Gud full av følelser.
Men jeg kan heller ikke se bort fra disse sidene som her er beskrevet.

Gud - jeg lurer litt på hvem du er..?

Minner meg forresten om en bloggpost jeg skrev for lenge siden - "Gud - hvem er du?" En helt annen vinkling enn den jeg har skrevet i dag :-)


(bloggpost om samme salme fra 2018)

1 kommentar:

  1. Husker jeg undret fordi Gud ler og er harm i samme vers. Men det betyr jo ikke at Gud har en ondskapsfull latter her. Han kan le en "er det virkelig mulig-latter?" For menneskene forstår ikke her hvem de håner... Gud er aldri ond. Når han er harm, har han grunn til det, og hans ønske er at de skal våkne opp og se Ham, og følge Ham. For DET gir det beste livet.

    SvarSlett