lørdag 16. januar 2016

Rom.1

Hele bibelteksten her

Dette evangelium har Gud på forhånd gitt løfte om gjennom sine profeter i hellige skrifter, evangeliet om hans Sønn, Jesus Kristus, vår Herre, som menneske kommet av Davids ætt, ved hellighets Ånd innsatt som Guds mektige Sønn da han stod opp fra de døde.

Av og til kan også jeg se det - at profesiene handler om dette. Men i det store og hele må jeg innrømme at profetene er vanskelige å forstå... På den annen side er det ganske spennende når jeg av og til oppdager noe jeg aner forståelsen av. Eller finner små perler av velsignelse i tekstene :-)

Blant dem er også dere, som er kalt til å høre Jesus Kristus til. Jeg hilser dere alle, som er elsket av Gud

Her kan man jo kanskje tenke "Hvem er blant de som er elsket av Gud? Er det noen som ikke er elsket av Gud?" Det kan man jo få inntrykk av, når man leser om Guds vrede og dom... Men flere steder i bibelen kan man lese om VALG. I utgangspunktet elsker Gud alle, og lengter etter alle. "For så høyt har Gud elsket VERDEN (burde inkludere alle)" Jesus selv sa "Gå derfor ut i ALL VERDEN å fortell om Guds frelse"

jeg skammer meg ikke over evangeliet. Det er en Guds kraft til frelse for alle som tror

Hva da med de som ikke tror..? Egentlig kjenner jeg litt sorg og uro når Paulus fortsetter;

Guds vredesdom åpenbarer seg fra himmelen over all ugudelighet
... jeg kjenner uro fordi mange strever med troa. De sier det er umulig å tro. Er Guds vrede over dem..? Egentlig tror jeg ikke det. Det kommer an på hva slags "ikke-tro" det er snakk om. Et ærlig og oppriktig hjerte som strever med tro og ikke kan tro - jeg tror at Gud søker disse. Ikke i vrede, men i omsorg. Jesus sier i Luk.19;10 "Menneskesønnen er kommet for å oppsøke det som var fortapt, og frelse det"

 Så når Paulus skriver om Guds vredesdom - så er det over disse om VET og likevel ikke vil tro. Paulus skriver
Guds vredesdom åpenbarer seg fra himmelen over all ugudelighet og urett hos mennesker som holder sannheten nede i urett. 19 For det en kan vite om Gud, ligger åpent for dem; Gud selv har åpenbart det. 20 For hans usynlige vesen, både hans evige kraft og hans guddommelighet, har menneskene helt fra skapelsen av kunnet se og erkjenne av hans gjerninger. Derfor har de ingen unnskyldning. 21 De kjente Gud, men likevel gav de ham ikke den ære og takk som Gud skal ha. Med sine tanker endte de i tomhet, og det ble mørkt i deres uforstandige hjerter... de har byttet ut Guds sannhet med løgn og æret og dyrket det skapte istedenfor Skaperen

Herre - jeg ber for alle de som strever med sin tro. Alle som en gang har trodd, men skuffelser og tvil har gjort at de valgte noe annet. Herre - jeg ber for dem, at hjertene deres igjen må åpne seg opp, så de kan merke å kjenne deg. Bli styrket og fornyet i sin tro.
Jeg ber for alle som tror - at du skal bevare deres tro, å hjelpe dem til å styrke andres tro :-)



(bloggpost med samme tema, fra 2018)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar