lørdag 16. januar 2016

1.Mos.3

Hele teksten finner du her

I dag handler det om fristelser. Hverdagskost med andre ord... ikke sant? Store å små fristelser. Det rare er at det som er en fristelse for meg, overhodet ikke behøver å apelere til deg i det hele tatt (eller omvent)

Én ting er i alle fall sikkert når det gjelder fristelse - det vokser i tankene til noe stort og uungåelig... Det VOKSER i tankene, før en eventuell handling.

Se på Eva, som levde ubekymret i hagen. Når slangen spør om hun ikke har lov til å ete av frukten, svarer hun som sant er. Å joda, av all frukten det bugner av i hagen er det bare å eta - bortsett fra dette ene treet. Så visst hadde hun det bra?!
Også klarer den luringen å få Evas oppmerksomhet på dette eneste ulovelige... å hva skjer? Det som før ikke var no problem, vokste plutselig i hennes tanker... "NÅ fikk kvinnen se at treet var godt å spise av og herlig å se på – et prektig tre" Ser du hvordan det vokser ..? Godt - herlig - prektig - og til slutt...

Det er ikke selve fristelsen som er hovedproblemet - det er tankene. Det er der det hele utvikler seg. Kong Salomo skriver "Bevar ditt hjerte (dine tanker) framfor alt du bevarer, for livet går ut fra det"
Jeg gjør gjerne Paulus' bønn til min (Filip.4) "la alt som ligger dere på hjertet, komme fram for Gud i bønn og påkallelse med takk! Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus. For øvrig, brødre: Alt som er sant, alt som er edelt, rett og rent, alt som er verd å elske og akte, all god gjerning og alt som fortjener ros, legg vinn på det!"


(samme kapittel fra 2018)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar