fredag 12. juni 2020

3.Mos 25

Moses fortsetter å undervise om loven i dagens kapittel. To ting jeg festet meg ved denne gangen;

18. Følg mine forskrifter og gi akt på mine lover, så dere lever etter dem. Da skal dere bo trygt i landet. 19. Landet skal gi sin grøde, så dere kan spise dere mette og bo trygt. 20. Og om dere spør: «Hva skal vi spise det sjuende året, når vi ikke sår og ikke samler inn grøde?» – 21. da skal dere vite at jeg vil sende min velsignelse over dere det sjette året, så landet gir grøde for tre år. 22. Når dere sår det åttende året, skal dere ennå spise av den gamle grøden. Helt til grøden kommer det niende året, skal dere ha gammelt korn å spise.

Gud skulle velsigne dem rikelig det 6.året. De skulle ikke bekymre seg for mat, Gud ville sørge for dem, så de virkelig kunne hvile det 7.året

23. Jorden må ikke selges uten rett til innløsning. For landet er mitt, og dere er fremmede og gjester hos meg. 24. Derfor skal det i hele det landet dere eier, gjelde løsningsrett for jord. 25. Når din bror kommer i vanskeligheter og må selge noe av sin odelsjord, skal hans nærmeste frende, hans løsningsmann, komme og innløse det som broren har solgt. 26. Er det noen som ikke har en løsningsmann, men selv får så god råd at han kan greie løsesummen, 27. skal han trekke fra de år som er gått siden han solgte, og gi kjøperen betaling for den tiden som er igjen. Da får han sin odelsjord tilbake. 28. Men får han ikke råd til å betale, skal jorden tilhøre kjøperen helt til frigivelsesåret. Da blir den fri og går tilbake til den gamle eier.

39. Når din bror blir fattig og må selge seg til deg, skal du ikke la ham gjøre trellearbeid. 40. Han skal ha det som en leiekar eller fremmed hos deg og være din tjener til frigivelsesåret. 41. Da kan han flytte fra deg, både han og hans barn, og dra hjem til sin slekt og fedregård. 

Denne loven ligger det også mye omsorg i. Den gir nye sjanser til de som måtte slite, og som til og med mistet sine eiendommer og kanskje til og med sin frihet. De fikk en ny sjanse. Nå kunne det hende at det i verste fall var 49 år til denne sjansen - men det betydde i alle fall at familien og etterslekten hadde en ny sjanse. 

JESUS har kjøpt oss fri. Ikke bare for hvert 50. år. Nei den gjelder hver dag! Hver dag har nye muligheter og nye sjanser.
Det vil jeg takke for i dag. Takk Herre, for frelsen, for velsignelse og omsorg. Ikke bare for meg, men også for min slekt, mine familie.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar