tirsdag 12. mai 2020

Filip 1

Paulus sitter i fengsel når han skriver dette oppmuntrende brevet. Hans styrke og pågangsmot er virkelig inspirerende.

12. Brødre, jeg vil dere skal vite at det som har hendt meg, heller er blitt til fremgang for evangeliet. 13. Det er blitt kjent i hele borgen og for alle de andre at det er for Kristi skyld jeg er i lenker. 14. De fleste av brødrene har gjennom mitt fangenskap fått en slik tillit til Herren at de enda mer uredd enn før våger å forkynne Guds ord. 

Han har ikke glemt sitt kall selv om han har møtt sterk motstand og havnet i fengsel. Tvert i mot fortsetter han også der, med gode resultater :-) Og enda bedre; Det som i utgangspunktet kanskje ville tatt motet fra andre, ser Paulus også det positive i;

15. Det finnes nok noen som forkynner Kristus fordi de er misunnelige og vil ha strid, men noen også i god hensikt. 16. De gjør det av kjærlighet, fordi de vet at jeg er satt til å forsvare evangeliet. 17. De andre forkynner Kristus for å hevde seg og ikke med ærlige motiver, i den tro at de kan gjøre mitt fangenskap tyngre å bære. 18. Men hva gjør det? Kristus blir forkynt i alle fall, enten det nå skjer med baktanker eller i oppriktighet. Det gleder jeg meg over, og jeg vil fortsette å gjøre det.

25 Det er jeg viss på, og derfor vet jeg at jeg skal leve og være hos dere alle og hjelpe dere til fremgang og glede i troen.

Framgang og glede i troen. En tro som vokser, det er min lengsel også! Tenkt at Paulus kunne snakke om en glad tro, der han satt i fengsel? Da er det en levende tro! 

I samme kapittel som han snakker om voksende tro og glede, sier han dette;

29 Dere fikk den gave ikke bare å tro på Kristus, men også å lide for ham.

For mange har dette blitt virkelig reelt... De har ofret sine liv, gjennom lidelse og død, for at vi i dag skal få høre evangeliet om Jesus. Jeg må innrømme at jeg i blant har undret meg over ordene som sier de kan glede seg på tross av dette.

1.Peter 4 sier bl.a

 13 Gled dere jo mer dere får del i Kristi lidelser, så dere kan juble av glede også når han åpenbarer seg i sin herlighet. 14 Salige er dere når dere blir spottet for Kristi navns skyld; for Guds Ånd, herlighetens Ånd, hviler over dere. 

Ikke lett å forstå, kanskje fordi jeg selv har det så godt og er langt fra den lidelsen de måtte møte. 
Guds ånd, herlighetens Ånd, hvilte over dem. Og DET tror jeg var hva som fylte dem med glede, trøst og mot. 

Herre, i dag har vi det så godt. Våre utfordringer er av en helt annen art... Vi møter ikke motgangen fysisk, slik de møtte det. Motgangen jeg møter i dag, kan være likegyldighet, egoisme, manglende tro og sikkert mange flere. 
Takk for oppmuntringen til å ta opp kampen. Jeg tror at Du Herre, også i dag vil hvile over oss, og være med oss! Herre, hjelp meg i dag til en voksende og levende tro. La meg få være med å spre en glad tro!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar