fredag 8. mai 2020

3.Mos 17 og 18

Moses fortsetter å undervise om loven i dagens kapitler. Denne gangen handler det om å ofre på det rette stedet

5. Derfor skal israelittene komme til Herren med sine slaktoffer som de pleier å ofre ute på marken, og føre dem fram foran inngangen til møteteltet, til presten, og ofre dem som måltidsoffer til Herren. 

Vi har jo ikke samme tradisjoner i dag. Jesus er jo det fullkomne offer - vår frelse. Men én felles ting kan jeg se; det gjelder å komme til det rette stedet :-) JESUS

Og det neste kapitlet er det loven om hvem man ikke kan ha et seksuelt forhold til.... Kapitlet ramser opp mange ulike typer nære slektninger. Den snakker også om homofili 

Også i dag har vi lover og regler om hva som er akseptabelt og hva som er motbydelig... Mesteparten av det Moses ramset opp ville vi vært enige i. Dette siste (som jeg ikke skal snakke så mye om) er det jo delte meninger om. 
Uansett mening er det viktig å møte mennesker med respekt. Å være et medmenneske, det er vår oppgave først og fremst!

Herre, i dag vil jeg først og fremst takke for frelsen! Takk for at vi kan komme til Deg, uansett hvem vi er, hva vi er og hva vi bærer med oss.. Du er vår Far og vår Frelser. 
Også vil jeg be for alle som strever i sine relasjoner. Takk at også her kan vi komme til Deg. Du som hjelper og gjenoppretter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar