torsdag 14. mai 2020

2.Kong 6

Dagens kapittel forteller om et både underlig og morsomt mirakel. 

5 Da en av dem holdt på med å felle sitt tre, falt øksen i vannet. Da ropte han: «Å, min herre! Den var til og med lånt!»  6 «Hvor falt den?» spurte gudsmannen. Og han viste ham stedet. Da hogg Elisja av en gren og kastet den i vannet. Slik fikk han øksen til å flyte opp.  7 «Ta den opp!» sa han. Og mannen rakte hånden ut og tok øksen.

Fantastisk! Jeg tenker at noe så enkelt bryr Gud seg om. Han så hvor viktig dette var for mannen, selv om det kanskje for andre bare ville vært bagatell. 

Også måten Elija gjorde det på?! Hvordan kom han på tanken..? Elija hadde sterk kraft fra Gud, og denne kraften overførte han til pinnen - så underlig det enn høres :-) Dette er faktisk en kraft du og jeg har del i... Kan ikke påstå at den har samme funksjon hos meg (Jeg ler litt nå, men tenk hvilket potensiale vi egentlig har?!)

Denne kraften som vi er en del av, får også tjeneren til Elija se i dette kapitlet. Heeeelt fantastisk!! Dette omringer oss i dag, det tror jeg på. 

 15 Tidlig neste morgen, da gudsmannens tjener stod opp og gikk ut, fikk han øye på en hær med hester og vogner som omringet byen. «Å, min herre, hva skal vi gjøre nå?» sa gutten til Elisja. 16 Han svarte: «Vær ikke redd! Det er flere som er med oss enn med dem.» 17 Så bad Elisja til Herren og sa: «Lukk opp guttens øyne, så han ser.» Herren åpnet hans øyne, og da fikk han se at fjellet var fullt av ildhester og ildvogner rundt omkring Elisja.

En bønn Paulus lærte oss, nevner jeg rett som det er. Ef.1 sier;
 17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud å kjenne. 18 Måtte han gi deres hjertes øye lys, så dere forstår hvilket håp han har kalt dere til, hvor rik og herlig arven er for de hellige, 19 og hvor veldig hans kraft er hos oss som tror. Med denne veldige makt og styrke 20 reiste han Kristus opp fra de døde og satte ham ved sin høyre hånd i himmelen, 21 over alle makter og myndigheter, over alt velde og herredømme og over alle navn som kan nevnes, ikke bare i denne verden, men også i den kommende. 22 Alt la han under hans føtter, og ham, hodet over alle ting, har han gitt til kirken, 23 som er Kristi legeme, fylt av ham som fyller alt i alle.

Resten av kapitlet forteller om hvordan Gud åpenbarer for profeten hva som skjer, slik at Israels kongen blir bevart fra krig. Profetens øre er virkelig lydhørt for Gud! Johannes Åpenbaring (kap 2,3 og 13) sier flere ganger "Den som har ører, hør hva Ånden sier til menigheten"
Når Jesus forteller lignelsen om såkornet (som han sier er Guds Ord) sier han også "Den som har hører, hør" (Luk 8;8)

Et sterkt kapittel i dag, som skaper lengsel etter å virkelig se og høre fra Gud. Herre, også i dag vil jeg be om en tro som vokser. Jeg lengter rett og slett etter å komme i bevegelse - ikke bare stå på stedet hvil...
Men uansett vil jeg takke for at jeg er frelst av nåde. Her og nå er jeg barn av Deg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar