torsdag 12. mars 2020

Mark 13

Dagens kapittel er ett av de alvorlige. Jeg må innrømme at dette budskapet står i sterk kontrast til disse predikantene som forkynner bare lykke og framgang på alle plan.... 

  5 Jesus tok til orde og sa:
        Pass på at ikke noen fører dere vill!
  6 For mange skal komme i mitt navn og si: «Det er meg.» Og de skal villede mange.  7 Når dere hører om kriger, og det går rykter om krig, da la dere ikke skremme! Dette må skje, men ennå er ikke enden kommet.  8 Folk skal reise seg mot folk og rike mot rike, og det skal være jordskjelv mange steder, og også hungersnød. Dette er begynnelsen på fødselsveene.
   
  9 Vær på vakt! De skal overgi dere til domstolene, de skal piske dere i synagogene, dere skal føres fram for landshøvdinger og konger for min skyld og stå som vitner for dem. 10 Og evangeliet må først forkynnes for alle folkeslag. 11 Men når de fører dere bort og overgir dere til myndighetene, skal dere ikke være bekymret for hva dere skal si. Si det som blir gitt dere i samme stund! For det er ikke dere som taler, men Den Hellige Ånd. 12 Bror skal angi bror og sende ham i døden, og en far sitt barn, og barn skal reise seg mot sine foreldre og volde deres død. 13 Og dere skal hates av alle for mitt navns skyld. Men den som holder ut helt til slutt, skal bli frelst. 


Midt i alvoret kommer Jesus også med trøst. Vi skal få hjelp og kraft til det hele, gjennom Den Hellige Ånd. 

Det ER mye velsignelse i å leve med Gud. Men Jesus gjør oss også oppmerksom på at tøffe dager vil komme. Det betyr ikke at Gud har forlatt oss. Tvert imot, er Han med hele veien. 

I v.14-19 snakker Jesus om den store trengsel. Jeg forstår ikke så mye av det, men jeg stoler på Gud som har lovet å være med hele veien.

Kapitlet avslutter med å fortelle om Jesu gjenkomst 

26 Og de skal se Menneskesønnen komme i skyene med stor makt og herlighet. 27 Han skal sende ut englene og samle sine utvalgte fra de fire verdenshjørner, fra jordens ende til himmelens ytterste grense.

Herre, jeg forstår ikke hva alle disse Ordene betyr. Men jeg forstår at det kan komme tøffe tider, og jeg vet at du kommer igjen for å hente de som har tatt imot Deg i tro. 
På de siste bønnemøtene har vi bedt for mange av våre bønnebarn. Barn som en gang hørte ditt Ord. Noen av dem tok imot i tro, mens andre bare hørte ditt Ord uten å ta et valg. Takk for løftet om at du hører våre bønner! Vi ber for barna våre. Velsigne det som er sådd i deres hjerter, så det kan spire til LIV for dem.
slutt, skal bli frelst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar