lørdag 28. mars 2020

Gal 6

1. Brødre, dersom noen blir grepet i et feiltrinn, må dere som lever ved Ånden, vise ham til rette. Men gjør det med varsomhet, og pass deg selv, så ikke du også blir fristet. 2. Bær hverandres byrder, og oppfyll på den måten Kristi lov.

Slik starter dagens lille kapittel. Jeg syntes det er en vakker beskrivelse av hvordan vi møter den som gjør feil. "Gjør det med varsomhet" Det ligger kjærlighet og omsorg i det. 
Det lå også en advarsel her "Pass deg selv, så ikke du også blir fristet" Tror det kan være bra å være oppmerksom på. Vi er ikke perfekte noen av oss!

Omsorgen forsetter med ordene "Bær hverandres byrder" Det minner meg om Ordene Jesus sa, om å elske Gud og sin neste som seg selv. "På dette hviler hele loven og profetene" sa Jesus  (Matt 22;40)

Dagens kapittel fortsetter;

9. La oss ikke bli trette av å gjøre det gode. Når tiden er inne, skal vi høste, bare vi ikke gir opp. 10. Så la oss gjøre godt mot alle så lenge det er tid, og mest mot dem som er våre søsken i troen.

Som avslutning på galaterbrevet skriver Paulus om disse som er opptatt av det ytre, synlige beviser... Han understreker noe viktig når han sier;

15. For det som betyr noe, er verken å være omskåret eller uomskåret men å være en ny skapning. 16. Fred og miskunn være med dem som følger denne rettesnor

Det indre, hjertets innstilling - det er det viktigste. 
Jeg tenker på to Ord når jeg hører dette. Det ene er fra kong Salomo
Bevar ditt hjerte framfor alt du bevarer, for livet går ut fra det (Ord 4;23)

Det andre er hva Paulus skriver i 2.Kor 4;16

Derfor mister vi ikke motet. Og selv om vårt ytre menneske går til grunne, blir vårt indre menneske fornyet dag for dag. 

Herre, takk for din omsorg for oss. Dagens Ord forteller ikke bare om hvordan vi skal ha omsorg for hverandre. Det forteller også hvem Gud er. Guds hjertesinnstilling :-D Vi elsker fordi Han elsker oss først.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar