søndag 26. januar 2020

2,Mos 34

5. Da steg Herren ned i en sky og gikk bort til ham. Og han ropte Herrens navn. 6. Herren gikk forbi rett foran øynene på ham og ropte: «Herren, Herren er en barmhjertig og nådig Gud, langmodig og rik på miskunn og sannhet! 7. Han lar sin miskunn vare i tusen slektledd; han tilgir synd og skyld og brott. Men han lar ikke den skyldige slippe straff. Han lar straffen for fedrenes synder komme over barn og barnebarn i tredje og fjerde ledd.»

Det er selvsagt vondt å se hvordan det onde skulle vare gjennom tredje og fjerde slektsledd... (vi vet jo litt om påvirkningskraft) Men sjekk hvilken styrke det er i Guds nåde og velsignelse! Det er ikke bare i tre-fire slektsledd, men i tusen! Snakk om styrke :-)

Sterke Ord fra dagens kapittel, både om Guds nåde, velsignelse og påvirkningskraft. Frimodige Moses som hadde bedt om å få se Guds herlighet fikk svar på sin bønn. Spennende å se hvordan Guds herlighet påvirket Moses! 

28. Moses var hos Herren i førti dager og førti netter, og han smakte verken mat eller drikke. Og Herren skrev paktens ord, de ti bud, på tavlene. 29. Så gikk Moses ned fra Sinai-fjellet med de to lovtavlene i hånden. Da han kom ned, lyste det av ansiktet hans, fordi Herren hadde talt med ham; men selv visste han det ikke. 

Herre, i dag ber vi for våre barn og barnebarn! La din velsignelse hvile over dem! La de få smake og SE at du er Gud.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar