lørdag 23. november 2019

2.Kor 7

Det er spennende å lese brevene til Paulus. De er ikke bare en undervisning om kristenlivet. De forteller også mye om hvordan Paulus hadde det, og ikke minst om det kristne fellesskapet. 

 3 Jeg sier ikke dette for å dømme dere. Jeg har jo alt sagt at vi har tatt dere inn i vårt hjerte; vi hører sammen i liv og død.  4 Jeg har full tillit til dere, og er meget stolt av dere. Jeg er blitt rikelig trøstet og har fått en stor glede midt i alle trengslene.

Ordene forteller om både vanskeligheter og omsorg. 
Noen av vanskelighetene kommer fram i v.12 og 13, som forteller om konflikt mellom to. Ikke helt ukjent i dagens menigheter heller, for ikke å si dagens samfunn. Det med relasjoner er ikke lett! Enda så viktig vi er for hverandre. 

Paulus hadde tatt tak i dette, og enkelt var det ikke. Men nå som det ser ut til å ha løst seg, sier han;

 10 For når sorgen er slik Gud vil, fører den til omvendelse og frelse, og det angrer ingen. Men verdens sorg fører til død.

Det hadde jo først gjort vondt å ta tak i dette, men det hadde likevel løst seg. Jeg vil si at dette er forskjellen på formaning og fordømmelse. 
Formaning er noe som blir gitt i kjærlighet og omsorg, og som igjen gir mot til endring. Mens fordømmelse bare skader og river ned. 
Dessverre møter vi begge deler... 

Kjære Gud, i dag vil jeg først og fremst takke deg for kirken vår! Takk at den fortsatt lever i dag, 2000 år senere :-D Takk for hva vi kan være for hverandre! Vår familie, der Du er vår Far!
Du ser at også vi har våre kamper, slik Paulus og deres menigheter hadde. Veiled og hjelp oss! Jeg ber for alle som kjemper i relasjoner. For alle som dessverre har blitt såret i våre kirker... Den skulle være en plass for oppbyggelse og omsorg, men er ikke alltid det. Åh Herre, måtte du styrke det gode, la det få vokse og gro. Både den gode formaning og den gode omsorgen. For vi trenger å se begge deler. Den viktigste ingrediensen for at dette skal gro, er kjærlighet.
Vi elsker fordi Han elsker oss først.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar