onsdag 25. september 2019

Matt 26

Da Jesus hadde talt alle disse ord, sa han til disiplene:  2 «Dere vet det er påske om to dager, og da skal Menneskesønnen utleveres for å bli korsfestet.»  3 Overprestene og folkets eldste kom nå sammen i embetsboligen til øverstepresten Kaifas  4 og ble enige om å gripe Jesus med list og få ham drept.  5 «Men ikke på høytiden,» sa de, «ellers blir det oppstyr blant folket.»

Slik åpner dagens kapittel, og min første tanke var at Guds plan ble fullført til akkurat den tiden det skulle. "Ikke på høytiden" - men akkurat det ble det. Et sterkt budskap. Jesus som lammet, ofret for våre skyld.

Kapitlet fortsetter å fortelle om en kvinne som ga noe svært verdifullt til Jesus. Hun tenkte ikke på seg selv, men ga MYE (v.6-13)

Jesus profeterer mye i dagens kapittel, om disiplene. De kommer alle til å svikte. Jesus vet det, men likevel tar ham dem med, både til påskemåltid (nattverden) og til Getsemane. Han svikter ikke dem. 

Jesus sa det til dem, men de syntes det var vanskelig å tro. For de elsket Ham jo.

 35 Men Peter sa: «Om jeg så skal dø med deg, vil jeg ikke fornekte deg.» Det samme sa også de andre disiplene.

Jeg tror dette er veldig gjenkjennende for mange. Viljen og pågangsmotet er stort. Men så kommer det motstand, og det ble ikke helt som tenkt...
Men disiplene blir et forbilde på mer enn at de sviktet. De ble senere styrket, og så sterke at de virkelig ga ALT for Jesus. 

I Ef.6 skriver Paulus;
10 Til slutt: Bli sterke i Herren, i hans veldige kraft! 11 Ta på Guds fulle rustning, så dere kan holde stand mot djevelens lumske angrep. 12 For vi har ikke en kamp mot kjøtt og blod, men mot makter og myndigheter, mot verdens herskere i dette mørke, mot ondskapens åndehær i himmelrommet. 13 Ta derfor Guds fulle rustning på, så dere kan gjøre motstand på den onde dag og bli stående etter å ha overvunnet alt. 14 Stå da klar med sannheten som belte om livet og med rettferd som brynje, 15 og ha som sko på føttene den beredskap som fredens evangelium gir. 16 Grip framfor alt troens skjold; med det kan dere slokke alle den ondes brennende piler. 17 Ta frelsens hjelm og Åndens sverd, som er Guds ord. 18 Gjør dette i bønn, og legg alt fram for Gud! Be til enhver tid, i Ånden! Våk og hold ut i bønn for alle de hellige

Herre, i dag ber jeg om denne styrken som de fikk. De vokste virkelig i Deg! Takk for alt Du har gjort for oss! Takk for at vi kan få ta imot nåde og kraft fra Deg, til å vokse!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar