søndag 29. september 2019

Jer 3

Det er mange måter å si ting på - sant? Det er noe vi ofte blir gjort oppmerksom på. Vi snakker først og fremst med ord - men vi snakker også med tanker, følelser og kropp. Våre holdninger kommer gjerne til syne, uansett hvilke ord vi måtte bruke. 

Dette får vi også møte i dagens kapittel. 

Du hadde en mine som en horkvinne,
        du ville slett ikke skamme deg.
   
  4 Likevel ropte du nylig til meg:
        «Min far, du er min ungdoms venn.
   
  5 Vil han være vred for evig
        og alltid bevare sin harme?»
        Slik talte du, men det du gjorde,
        var ondt, og det til gagns.


 10 Enda vendte hennes troløse søster, Juda, ikke om til meg av hele sitt hjerte, men bare lot som om hun gjorde det, lyder ordet fra Herren.

De hadde ikke hjertet med i det de sa.... det ble bare ord. Tankene var helt andre steder rett og slett. 

På den "andre siden av grøfta" kan hjertet i blant si for mye... 

 25 Så la oss ligge i vår skam,
        la vanæren dekke oss!
        For vi har syndet mot Herren vår Gud,
        både vi og våre fedre,
        fra vi var unge og til i dag;
        vi har vært ulydige mot Herren vår Gud.»


Følelsene kan bli så overveldende at vi ikke våger å gå til Gud... men det er nettopp hva Han lengter etter. Så vær frimodig!

14 Vend om, dere frafalne sønner! lyder ordet fra Herren. For jeg er herre over dere. Jeg vil ta dere, én fra en by og to fra en ætt, og føre dere til Sion. 15 Så gir jeg dere hyrder, slike som jeg vil ha, og de skal vokte dere med kunnskap og forstand. 16 Når dere i de dager blir tallrike og fruktbare i landet, lyder ordet fra Herren, skal de ikke lenger tale om Herrens paktkiste og ikke komme den i hu. De skal verken tenke på den eller savne den, og det skal aldri lages noen ny kiste. 17 På den tid skal de kalle Jerusalem for Herrens trone. Der skal alle folkeslag komme sammen – til Herrens navn, til Jerusalem. De skal ikke lenger følge sitt onde og harde hjerte.

Herre, i dag kommer jeg til deg - akkurat som jeg er. Måtte mine ord være mer enn tomme ord! Jeg blir så rørt av det jeg leser. Du er virkelig både Gud og Far. Jeg ber for mine som enda ikke tror - at de skal få smake og se at Du er Gud og Far. Jeg ber for hjemstedet mitt. Og ikke minst for vår kirke som er Dine armer her. Tenn oss på ny, så hele stedet kan få smake og se at Du er Gud og Far. En som lengter etter dem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar