lørdag 21. september 2019

2.Mos 9

De mektige undrene fortsetter i Egypt (dagens kapittel) Det må virkelig ha vært litt av et syn! Og ikke minst, sterke opplevelser.

8 Herren sa til Moses og Aron: «Ta hendene fulle av sot fra ovnen, og Moses skal kaste det opp i været så farao ser på!  9 Da skal det bli til støv over hele Egypt, og støvet skal sette verkebyller som bryter ut med blemmer på folk og fe i hele Egypt.» 10 De tok sot fra ovnen og gikk fram for farao, og Moses kastet det opp i været. Da kom det verkebyller både på folk og fe. 

Noen steder (som v.12) står det at Herren forherdet Faraos hjerte. Andre steder står det at Farao gjorde seg hard (v.35) Jeg antar at det handler om dem begge - en Gud som kjenner Farao, samtidig som Gud virkelig vil vise både for Israel, Egypt og hele verden hvem Herren ER.

Selv om Farao var hard og ikke ville tro, var det flere egyptere som så og trodde;
19 Send nå folk av sted og berg din buskap og alt det du har på marken! Haglet skal falle på alt som er ute på marken, alt som ikke har kommet seg i hus, enten det er folk eller fe, og de skal dø.» 20 De av faraos tjenere som fryktet Herrens ord, berget da sitt folk og sin buskap i hus. 21 Men de som ikke brydde seg om Herrens ord, lot folk og buskap bli ute på marken.

Jeg må innrømme at jeg er glad jeg leser dette som historie, og ikke selv er vitne til alt dette... 
Jeg kjenner ikke framtiden. Men jeg tror på en mektig Gud som har kontrollen helt til siste slutt (og nye begynnelse)

Herre, takk at du er her og nå. Også i det stille er du - ikke bare i dette mektige og store :-) Jeg legger dagen og hele min framtid i Dine hender. Også ber jeg for mine barn og barnebarn. Måtte de også for SE og merke at Du er GUD.

Fra salme 34 leser vi;
     8 Herrens engel slår leir
        til vern om dem som frykter Herren,
        og frir dem ut av fare.
   
  9 Smak og se at Herren er god,
        salig er den som søker tilflukt hos ham.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar