tirsdag 27. august 2019

Matt 24

I dagens kapittel taler Jesus virkelig alvor. Jeg må innrømme at det til og med gjør vondt å lese... Tolker jeg det feil da...?

 4 Jesus tok til orde og sa:
        Pass på at ikke noen fører dere vill!
  5 For mange skal komme i mitt navn og si: «Jeg er Messias.» Og de skal villede mange. 

 9 Da skal dere bli utlevert, lide trengsel og bli drept; ja, dere skal hates av alle folkeslag for mitt navns skyld. 10 På den tiden skal mange falle fra, og de skal angi hverandre og hate hverandre. 11 Mange falske profeter skal stå fram og føre mange vill. 12 Og fordi lovløsheten tar overhånd, skal kjærligheten bli kald hos de fleste. 

Visst gjør det vondt å lese...? Tenk at Gud ga alt for å redde menneskene, også er det så mange som går tapt...? Tenk om Gud hadde blitt motløs, han som visste det hele på forhånd? Men nei, Gud ga ikke opp. Han gir aldri opp. Om det så bare var én han kunne redde, så ville han gjøre det. Midt oppi dette triste som Jesus deler, kommer han likevel med en oppmuntring, eller rettere sagt oppfordring;

13 Men den som holder ut helt til slutt, han skal bli frelst. 14 Og evangeliet om riket skal forkynnes i hele verden til vitnesbyrd for alle folkeslag, og så skal enden komme.

Kapitlet fortsetter videre med å fortelle om den store trengselen som profeten Daniel også har beskrevet. Den er ikke bare trist, den er skremmende... Jeg kan ikke forstå alt dette, men jeg ser likevel at Gud har kontroll når Jesus sier;

22 Om den tiden ikke ble forkortet, ville ikke noe menneske bli frelst. Men for de utvalgtes skyld skal den tiden forkortes.

Jesus forteller videre at de siste tider skal bli som på Noahs tid - og oppfordrer til å være våkne. 

 44 Vær derfor også dere beredt! For Menneskesønnen kommer i den time dere ikke venter det.
   
 45 Hvem er en tro og klok tjener, en som herren har betrodd oppsynet med de andre tjenerne, så han skal gi dem mat i rette tid? 46 Det er den tjeneren som herren finner i ferd med dette når han kommer tilbake. Lykkelig er han!

Jeg har ikke noe å legge til i dagens kapittel. Men en viktig ting jeg vil be for i dag, er disse som reiser seg og "gir oss mat i rette tid" Menn og kvinner som underviser og veileder og gir det som trengs for at Guds familie skal vokse. Så Guds barn kan bli sterke og holde rett kurs når det blir tøffe tider..


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar