onsdag 28. august 2019

2.Mos 4

I dagens kapittel fortsetter Gud og kalle på Moses, og gi ham oppgaven i å møte Egypt med krav om løslatelse av Israel. Gud taler høyt og tydelig, og gjør både tegn og under. Moses er ikke i tvil om hvem han snakker med - likevel kjenner han seg liten, og er redd han ikke klarer oppdraget.

 10 Men Moses sa til Herren: «Hør meg, Herre! Jeg har aldri vært noen ordets mann, verken før eller nå etter at du begynte å tale til din tjener; jeg har vanskelig for å tale og uttrykke meg.» 11 Da sa Herren: «Hvem er det som har gitt mennesket munn? Hvem er det som gjør stum eller døv, seende eller blind? Er det ikke jeg, Herren? 12 Gå nå, så skal jeg være med deg når du taler, og lære deg hva du skal si!»

Men etter flere tegn og under, og dette sterke løftet, er Moses fortsatt usikker. 

  13 Men han sa: «Å Herre, send en annen, send hvem du vil!» 14 Da ble Herren harm på Moses og sa: «Har du ikke din bror Aron, levitten? Jeg vet at han kan tale. Nå kommer han og møter deg, og når han ser deg, blir han inderlig glad. 15 Du skal tale til ham og legge ordene i munnen på ham. Så skal jeg være med både deg og ham når dere taler, og lære dere hva dere skal gjøre. 16 Han skal tale til folket for deg. Slik skal han være munn for deg, og du skal være som Gud for ham. 17 Ta denne staven i hånden; med den skal du gjøre tegnene!»

Gud ble til slutt harm på Moses. Men Han ga ham ikke opp! Og for en Guds mann han ble!!

Herre, takk for at du aldri gir opp! I dag ber jeg først og fremst for våre ledere i kirkene i landet vårt. Utruste dem til å bli de lederne DU vil de skal være.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar