mandag 19. august 2019

1.Sam 30

To dager etter kom David og mennene hans til Siklag. Da hadde amalekittene gjort et herjetokt mot Negev og Siklag. Siklag hadde de herjet og brent.  2 Kvinnene og alle som var der, både små og store, hadde de tatt til fange. De hadde ikke drept noen, men tatt dem med seg og dratt sin vei. 3 Da David og mennene hans kom hjem, var byen brent, og konene og sønnene og døtrene deres var bortført.  4 De brast i gråt, både David og folket som fulgte ham, og de gråt til de ikke orket mer.

Med denne triste nyheten åpner dagens kapittel. Og som om ikke dette var tøft nok, så er David i ferd med å miste enda mer...

 6 Selv var David i store vanskeligheter. Folket sa at de ville steine ham, så harme og sorgfulle var de alle fordi sønnene og døtrene deres var bortført.

Men fantastiske David mister ikke motet, selv om han er full av sorg. 

(v.6) Men David søkte styrke hos Herren sin Gud. 

Og han fikk bønnesvar, STORT bønnesvar vil jeg si.

 18 David berget alt det som amalekittene hadde tatt. De to konene sine berget han også. 19 Ingen var savnet, verken liten eller stor, sønner eller døtre, og heller ikke noe av byttet eller av alt det ransmennene ellers hadde tatt med seg. Alt sammen tok David tilbake.

Det beste vi kan gjøre når nederlaget er et faktum, er å gjøre som David. Søke styrke hos Herren vår Gud. 
Det beste vi kan gjøre hver dag, uansett nedtur eller opptur eller helt vanlig hverdag, er å søke styrke hos Herren vår Gud 

Åh jeg takker Deg Gud, min Far, for din kjærlighet, omsorg og styrke! Jeg vil gjerne søke Deg, nærmere og nærmere.




Jeg må bare legge til dette; jeg er så imponert over hvilken fantastisk leder David var på mange måter. At han hele tiden søkte råd hos sin Gud og virkelig stolte på Ham er jo det beste. Men hva dette igjen førte til!! Davids sterke hjerte er virkelig av gull. Les gjerne kapitlet og se hvordan han tar vare på sine stridsmenn. Mange av dem var for slitne stil å stå med hele veien, og David svikter dem ikke av den grunn. Tvert imot tar han vare på dem, både når de er slitne og når de sterke kommer tilbake med seier. Noen av de sterke vil ikke dele med de svake, men der stopper David dem og sier;

 23 Men David svarte: «Far ikke slik fram med det Herren har gitt oss, brødre. Han har vernet oss og hjulpet oss til å få tak i røverflokken som overfalt oss. 24 Ingen holder med dere i dette. For den som går med i striden, skal ikke ha mer av byttet enn den som blir igjen ved trenet. De skal dele likt.» 25 Og slik har det vært fra den dagen av. Han gjorde dette til lov og rett i Israel, som det er den dag i dag.

Gud vår Far har samme hjertelag! Ja til og med større :-D Han som til og med gav sitt liv for oss. Så stor kjærlighet har Han til deg og meg.
Å jeg kjenner jeg vil be om at DU Gud, former hjertet mitt enda mer, så det kan bli mer og mer slik Du vil. Slik David lærte oss. Et hjerte som aldri gir opp, og et hjerte som har omsorg for andre.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar