onsdag 23. januar 2019

Matt 7

Siste del av bergpreknen i dag. Først hører vi om dette med å dømme;

Døm ikke, for at dere ikke skal bli dømt!  2 For dere skal selv dømmes etter den dom dere feller over andre, og det skal måles opp for dere i det målet dere selv bruker.

Det er faktisk ord jeg hører om rett som det er - det at vi ikke skal gjøre det, og det at vi likevel gjør det.... Tror ikke jeg skal si så mye om dette, annet enn å nevne noe som er mye bedre fra Rom 12;

9 Vis oppriktig kjærlighet, avsky det onde og hold dere til det gode. 10 Elsk hverandre inderlig som søsken, sett de andre høyere enn dere selv. 
Jesus selv tar opp den gylne regel i dagens kapittel;
12 Alt dere vil at andre skal gjøre mot dere, skal også dere gjøre mot dem. For dette er loven og profetene i en sum.

Jesus fortsetter med å oppmuntre til å be;
 7 Be, så skal dere få. Let, så skal dere finne. Bank på, så skal det lukkes opp for dere.  8 For den som ber, han får, og den som leter, han finner, og den som banker på, blir det lukket opp for.

Mot slutten av sin bergpeken tar Jesus opp noe trist, en advarsel;
13 Gå inn gjennom den trange port! For vid er den port og bred er den vei som fører til fortapelsen, og mange er de som går inn gjennom den. 14 Men trang er den port og smal er den vei som fører til livet, og få er de som finner den.

Han som vil at alle mennesker skal bli frelst... Jeg har virkelig en oppgave. Og jeg innrømmer at jeg strever med å få det til. Jeg kommer virkelig til kort. Det blir min bønn i dag, at jeg skal bli bedre til å finne muligheter! Muligheter til å vise hvem Gud er. Og at jeg måtte være en som viser den rette veien.

For Jesus snakker også om falske profeter og disipler. Ganske skremmende når Jesus sier;
21 Ikke enhver som sier til meg: Herre, Herre! skal komme inn i himmelriket, men den som gjør min himmelske Fars vilje. 22 Mange skal si til meg på den dag: Herre, Herre! Har vi ikke profetert ved ditt navn, og drevet ut onde ånder ved ditt navn, og gjort mange mektige gjerninger ved ditt navn? 23 Men da skal jeg si dem rett ut: Jeg har aldri kjent dere. Bort fra meg, dere som gjør urett!

Hjertets innstilling blir det viktigste. Både i forhold til Gud, og i forhold til det å finne den rette veien. Vi kan ikke følge blindt de andre. Vi må "stå og gå på egne bein" Ha vår egen direkte linje til Jesus. 

Helt til slutt forteller Jesus lignelsen om han som bygde på fjell kontra han som bygde på sandgrunn.
24 Den som hører disse mine ord og gjør etter dem, han blir lik en klok mann som bygde huset sitt på fjell. 25 Regnet skylte ned, elvene flommet, og vindene blåste og slo mot huset. Men det falt ikke, for det hadde sin grunnvoll på fjell.

Å ha JESUS som grunnvold - og bygge på Ordet - det kan varmt anbefales :-D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar