onsdag 17. oktober 2018

Gitt håp

(Del 15 i bibelleseplanen "Hvem jeg er i Kristus")

(Ef.1) 
16For jeg har hørt om deres tro på Herren Jesus og deres kjærlighet til alle de hellige. 17Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud å kjenne. Kol 1,9f 18Måtte han gi deres hjertes øye lys, så dere forstår hvilket håp han har kalt dere til, hvor rik og herlig arven er for de hellige 

(Tess.2)
13Brødre, som er elsket av Herren, vi må alltid takke Gud for dere. Gud utvalgte dere fra begynnelsen av til å bli frelst. For dere ble helliget ved Ånden og trodde på sannheten. 1,3; Ef 1,4; 1 Tess 4,7; 5,914Dette kalte han dere til gjennom det evangelium vi forkynner, for at dere skal få vår Herre Jesu Kristi herlighet. 15Så stå da fast, brødre, og ta vare på det som dere har mottatt og lært av oss, enten muntlig eller i brev. 1 Kor 11,2; 2 Tess 3,6 16Vår Herre Jesus Kristus selv og Gud, vår Far, som har elsket oss og i sin nåde gitt oss en evig trøst og et godt håp, 17han gi deres hjerte mot og styrke til alt godt i ord og gjerning! 

Håp er en sterk drivkraft. Så er den også nevnt som en av de tre sterke pilarene i livet vårt; tro, håp og kjærlighet.
Tenk at Gud har gitt oss dette, lagt det ned i hjertene våre.
Det neste jeg legger merke til i dagens tekst, er at Gud har gitt oss dette for at vi skal dele det med andre "Styrke til alt godt i ord og gjerning" og "tro på Jesus, og kjærlighet til alle de hellige.

Dette minner meg også om Jesu ord i det dobbelte kjærlighetsbudet i Matt.22; 
 37 Han svarte: «Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel og av all din forstand.38 Dette er det største og første bud. 39 Men et annet er like stort: Du skal elske din neste som deg selv. 40 På disse to bud hviler hele loven og profetene.»

Dette handler kanskje mer om kjærlighet, enn om håp - men jeg tror det henger sammen. Tro, håp og kjærlighet (1.Kor.13)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar