torsdag 18. oktober 2018

Gitt Guds kraft

(Del 16 i bibelleseplanen "Hvem jeg er i Kristus")

Ef.1
19og hvor veldig hans kraft er hos oss som tror. Med denne veldige makt og styrke 2 Kor 13,420reiste han Kristus opp fra de døde og satte ham ved sin høyre hånd i himmelen, Sal 110,1; Apg 2,32f+21over alle makter og myndigheter, over alt velde og herredømme og over alle navn som kan nevnes, ikke bare i denne verden, men også i den kommende. 

Fillipperne 2
 5 Vis det samme sinnelag som Kristus Jesus!
   
  6 Han var i Guds skikkelse,
        men så det ikke som røvet gods
        å være Gud lik.

   
  7
 Han gav avkall på sitt eget,
        tok på seg en tjeners skikkelse
        og ble mennesker lik.
        I sin ferd var han som et menneske;

   
  8 han fornedret seg selv
        og ble lydig til døden, ja, korsets død
.
   
  9 Derfor har Gud høyt opphøyet ham
        og gitt ham navnet over alle navn,

   
 10 for at hvert kne skal bøye seg i Jesu navn,
        i himmelen, på jorden og under jorden,

   
 11 og hver tunge bekjenne:
        Jesus Kristus er Herre, til Gud Faders ære!
 


Ef.3
20Han som virker i oss med sin kraft, og kan gjøre uendelig mye mer enn alt det vi ber om og forstår, Fil 2,13; Kol 1,29 21ham være ære i menigheten og i Kristus Jesus gjennom alle slekter og i alle evigheter! Amen.


Ordene i dag virkelig traff meg. Jeg har Guds kraft. Dagens tekst viser også tydelig hvorfor jeg har Guds kraft - det er jo takket være Jesus! Jesus Kristus er Herre, til Gud Faders ære! 

I blant blir min tro så teoretisk.... Jeg vet at jeg er avhengig av Guds kraft i livet mitt, og jeg tror faktisk at jeg ofte har den uten å tenke over det. Men dessverre skjer det også ofte at jeg bare går i egen kraft og kjenner etter hva jeg selv våger og får til (og det er ikke så stort...) Også glemmer jeg at jeg faktisk har denne fantastiske "skatten i leirkar" - Guds kraft. 
Herre, vis meg hvordan jeg mer kan "kle meg i Guds kraft" - i arbeid, i familie, i kirke og blant venner. For jeg lengter jo etter at de i enda større grad skal kunne se Deg gjennom meg. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar