fredag 19. oktober 2018

En del av Kristi legeme

(Del 17 i bibelleseplanen "Hvem jeg er i Kristus")

Ef.1
22Alt la han under hans føtter, og ham, hodet over alle ting, har han gitt til kirken, Sal 8,6; Ef 4,1523som er Kristi legeme, fylt av ham som fyller alt i alle.

1.Kor.12
12Likesom legemet er ett, selv om det har mange lemmer, og alle lemmene danner ett legeme, enda de er mange, slik er det også med Kristus. Joh 2,21; Rom 12,4f; 1 Kor 10,16; Ef 1,23; 4,16; Kol 1,18; 3,15 13For med én Ånd ble vi alle døpt til å være ett legeme, enten vi er jøder eller grekere, slaver eller frie, og vi fikk alle én Ånd å drikke. Gal 3,28+; Ef 2,14ff 14Legemet består ikke av ett lem, men av mange. 15Om nå foten sier: «Fordi jeg ikke er hånd, hører jeg ikke med til kroppen», så er den like fullt en del av kroppen. 16Om øret sier: «Fordi jeg ikke er øye, hører jeg ikke med til kroppen», så er det like fullt en del av kroppen. 17Hvis hele kroppen var øye, hvor ble det da av hørselen? Hvis det hele var hørsel, hvor ble det av luktesansen? 18Men nå har Gud gitt hvert enkelt lem sin plass på legemet, slik han ville det. 19Hvis det hele var ett lem, hvor ble det da av legemet? 20Men nå er det mange lemmer, men bare ett legeme. 21Øyet kan ikke si til hånden: «Jeg trenger deg ikke», eller hodet til føttene: «Jeg har ikke bruk for dere». 22Tvert imot! De lemmer på legemet som synes å være svakest, nettopp de er nødvendige. 23De deler av kroppen som vi synes er mindre ære verd, dem gir vi desto større ære, og de deler vi blyges ved, kler vi med desto større sømmelighet; 24de andre trenger det ikke. Men nå har Gud føyd sammen legemet og gitt mer ære til det som mangler ære, 25for at det ikke skal bli splittelse i legemet, men alle lemmene ha samme omsorg for hverandre. 26For om ett lem lider, lider alle de andre med. Om ett lem blir hedret, gleder alle de andre seg.Rom 12,15
27Dere er Kristi legeme, og hver enkelt er dere hans lemmer. 

Er det ikke flott, at Gud har gjort det slik at felleskapet er viktig. Vi er ikke alene. Visst har vi alltid Gud ved vår side, men Gud ville mer enn det. Han visste at vi ville ha godt av å ha hverandre. Og som Paulus beskriver i 1.Kor.12. så utfyller vi hverandre. For ingen av oss klarer alt. 

Jesus, i dag vil jeg takke for kirken! Og samtidig be for den. Takk for at jeg kan få være en del av den. Og takk for alle de jeg møter der. Herre, jeg ber for dem. Jeg ber spesielt for de som strever og bærer tunge byrder. Takk for løftet om at de kan komme til deg. Men hjelp oss, så også vi er der hos dem. Herre, er det noen du vet jeg kan møte i dag?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar