lørdag 1. september 2018

Sak 7

I dagens kapittel er det noen som spør om de fortsatt skal gråte og faste hver 7.måned som de har gjort i mange år (v.3) og da får de et  kanskje underlig svar.

 4 Da kom ordet fra Herren, Allhærs Gud, til meg, og det lød så:  5 Si til hele folket i landet og til prestene: Når dere har fastet og klaget i den femte og i den sjuende måneden, og det i 70 år, er det da meg dere har fastet for?  6 Når dere spiser og drikker, er det da ikke dere selv som spiser og drikker? 

De har jo sikkert gjort det, for å oppnå Guds oppmerksomhet. En bønn om nåde. Så kanskje de tenkte at det var for Gud de gjorde det. Men Gud har rett, de gjorde det selvsagt også for egen skyld... 
Det med å tenke jeg, meg og mitt ligger ganske godt plantet i oss. Tror jeg... jeg kjenner det i alle fall godt selv.

Guds hjerte derimot, er opptatt av andre. Det ser vi bl.a. i v.8-10

8 Herrens ord kom til Sakarja, og det lød så:
   
  9 Så sier Herren, Allhærs Gud:
        Fell rettferdige dommer!
        Vis godhet og barmhjertighet,
        enhver mot sin bror!
   
 10 Dere skal ikke undertrykke enker og farløse,
        fremmede og nødlidende,
        og ingen av dere skal i sitt hjerte
        tenke ut ondt mot andre.

Gode ord, men så står det så trist videre;
 11 Men de nektet å høre, de var stivnakket og gjorde sine ører døve så de skulle slippe å høre. 12 Hjertet gjorde de hardt som flint, så de lot være å høre

og dette fikk konsekvenser...(v.14;) Slik gjorde de det herlige landet til en ødemark.»

Jeg er glad i å lese Ordet. Herre, i dag vil jeg be om hjelp til å leve i det jeg leser. For det er LIV i Ordet ditt. Det er mer enn bare ord. Det utretter noe, og jeg ber om hjelp til å være åpen og mottagelig, slik at det "herlige landet skal fortsette å være herlig" Slik Du har tenkt. Jeg smiler når jeg oppdager at jeg også i dag ber for meg selv.... enda jeg akkurat har skrevet om det å være opptatt av seg selv :-D Greit nok, om det ikke stopper opp der! Hjelp meg å dele mer av det Du gir Herre, til andre.
Jeg ber for Åros.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar