mandag 17. september 2018

Hag 1

Dagens kapittel var en fryd å lese. Den lille profeten med den store gaven. Bare to kapitler fra denne profeten, men hele folket visste at han var sendt fra Gud.

"Bygg opp igjen templet" er den klare utfordringen, midt oppi alt de strever med (v,6) Underlig nok sier Gud gjennom profeten at de skal legge merke til akkurat dette strevet (v.7) og likevel prioritere. For prioriterer de rett, vil det skape endringer.
Sikkert tøffe ord i en vanskelig tid, men profetens ord er til stor inspirasjon. Han hadde jo også trøstens ord (v.13)

 12 Serubabel, Sjealtiels sønn, og øverstepresten Josva, Jehosadaks sønn, og alle som var igjen av folket, hørte på det Herren deres Gud talte, på profeten Haggais ord, fordi Herren deres Gud hadde sendt ham. Og folket fryktet Herren. 13 Med oppdrag fra Herren sa Haggai, Herrens sendebud, til folket: «Jeg er med dere, lyder ordet fra Herren.»
   
 14 Herren vakte slik iver hos Serubabel, Sjealtiels sønn, stattholderen i Juda, og hos øverstepresten Josva, Jehosadaks sønn, og hos alle som var igjen av folket, at de kom og arbeidet på huset til sin Gud, Herren, Allhærs Gud.


"Bygg opp igjen templet" Også i dag er Guds kirke tema, og jeg ber for den! Hjelp oss å prioritere rett. Også Jesus snakket om dette å sette Gud først. Både når han ble spurt om hvilket bud som var det største (Matt 22) og når han sier at vi skal søke Guds rike først (Matt 6). Til dette ligger det til og med gode løfter :-)  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar