søndag 23. september 2018

Ap gj 28

Også i dagens kapittel får vi merke Paulus sin sterke tro. Som Paulus hadde sagt ombord i det synkende skipet, så ble alle reddet. Også skjer dette at Paulus blir bitt av en slange når de endelig kommer i land (v.3-6) Men Paulus beholder både roen og troen :-) og slangen gjør ingen skade (til stor overraskelse for de som så det hele.

Når Paulus omsider kommer til Roma sammen med sin fangevokter for å legge fram saken sin, viser det seg at Roma ikke har hørt noe om at det skulle være en sak.... så Paulus får forkynne evangeliet igjen, i full frihet. 

Noen kom til tro, andre tvilte. Slik er det jo også i dag. Paulus sa;
24 Noen av dem lot seg overbevise av hans ord, mens andre var vantro. 25 De kunne ikke bli enige og gikk fra hverandre, mens Paulus sa dette ene ord: «Det var rett, det som Den Hellige Ånd talte gjennom profeten Jesaja til deres fedre:
   
 26 Gå og si til dette folket:
        Dere skal høre og høre og ikke forstå,
        se og se og ikke skjelne.
   
 27 For dette folks hjerte er blitt sløvt.
        Ørene deres er blitt tunghørte,
        og øynene har de lukket til,
        så de ikke ser med øynene,
        ikke hører med ørene,
        ikke forstår med hjertet,
        og ikke vender om,
        så jeg får lege dem.
   
 28 Så skal dere vite at denne Guds frelse er sendt til folkeslagene, og de skal høre.» 29 Da han hadde sagt dette, gikk jødene bort mens de diskuterte heftig med hverandre.
   
 30 To hele år levde Paulus i huset han hadde leid seg inn i, og han tok imot alle som kom til ham. 31 Han forkynte Guds rike og lærte frimodig om Herren Jesus Kristus uten at noen hindret ham.


Herre, takk for Ordet vi har hørt, og takk for at vi får tro det! Herre, jeg ber for mine rundt meg, som ennå ikke tror. Min bønn er at de virkelig skal høre, se og ta imot.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar