tirsdag 18. september 2018

Ap gj 27

I dagens kapittel ser vi hvordan Paulus sin tro er like sterk. Det på tross av at han nå har vært fengslet i mer enn to år, og nå reiser som fange ombord i et skip. Han mister ikke motet, han holder fast ved del løftet han fikk første natt i fengsel, om at han fortsatt har et oppdrag fra Gud (Ap gj 23;11)
Vi ser også hvordan Gud velsigner Paulus, også nå 

3 Dagen etter gikk vi inn til Sidon, og Julius behandlet Paulus vennlig og gav ham lov til å besøke sine venner og nyte godt av deres omsorg.  

Når stormen tar helt av, og alle om bord frykter for livet, får Paulus besøk av en engel (v.23) som sier at alle om bord skal overleve. Frimodige Paulus er utrolig sterk, både i sin tro og i si psyke. At han er en fange, hindrer ham ikke i å ta ledelsen i denne dramatiske situasjonen. For en mann!! Det er ingen tvil om at alle om bord blir reddet, takket være velsignelsen som hviler over Paulus. 276 mennesker berget livet i denne stormen.


Gud kan vise sin storhet i alle situasjoner. Og Gud kan bruke deg og meg, uansett hvilken tilstand vi er i. Det er stort å se hva Gud kunne gjøre gjennom Paulus, også nå da han var i fangenskap. 
Herre, i dag ber jeg for alle som strever, og har tunge byrder. Du har sagt at du både vil og kan ta deg av dem. Takk for at du er nær, og virkelig kan utrette noe, uansett situasjon. Ja, ikke bare det - sammen med Deg kan også jeg utrette noe, uansett situasjon. Det er spennende å være i Din tjeneste!! Velsign hver og en i vår kirke i dag :-D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar