fredag 24. august 2018

Rut 2

En rørende historie i dagens kapittel. At Rut var en god kvinne er det ingen tvil om. Jeg aner at hun også var vakker, for bonden Boas får hjerte for henne.

11 Boas svarte henne: «Mer enn én gang har de fortalt meg om alt du har gjort for din svigermor etter at mannen din døde. Du forlot din far og din mor og ditt fedreland og dro til et folk du ikke kjente fra før. 12 Herren skal lønne deg for det du har gjort! Måtte du få fullt vederlag fra Herren, Israels Gud, når du nå er kommet for å søke ly under hans vinger.» 13 Hun sa: «Måtte du fortsatt se på meg med velvilje, herre, for du har trøstet meg og snakket vennlig til din tjenestekvinne, enda jeg ikke engang er som en av kvinnene i din tjeneste.»

Jeg merker også at Gud er med å beskytter Rut, og velsigner henne. For både Boas og Naomi nevner farene Rut kunne ha møtt, under sankingen av korn.... (v,9 og v.22)

I v.18 forteller også om Ruts omsorg for sin svigermor. Hun tenker virkelig ikke bare på seg selv, men står ved sitt valg om å følge (og ta vare på) Naomi, sin nye familie.

Når Jesus snakket om kjærlighet, så la han vekt på hvor viktig det var å elske mer enn de som elsket tilbake. Det handler om å gi, uten å kreve tilbake (Luk 6)
Herre, lær meg å elske. Det er min bønn i dag, at jeg hver dag skal kunne vise og dele litt av den kjærlighet du har gitt til meg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar