søndag 19. august 2018

Rut 1

I dag begynner historien om Rut. 
Det begynte med Naomi, hennes mann og to sønner, som reiste til Moab pga hungersnød i hjemlandet. Her giftet sønnene seg, men så dør både far og sønner, og tilbake i sorg sitter både Naomi og hennes svigerdøtre. 

Naomi velger å reise tilbake til hjemlandet sitt, for hungersnøden ser ut til å være over. 
Svigerdøtrene får velge om de vil reise tilbake til sine familier, eller om de vil følge sin svigermor til det som for dem er et fremmed land. Den ene velger å reise hjem, men Rut er fast bestemt på å bli med sin svigermor. Det er tydelig at Rut ser på Naomi som sin rette familie nå.

 16 Men Rut svarte: «Du skal ikke overtale meg til å skille lag med deg og dra hjem igjen. For dit du går, vil jeg gå, og der du bor, vil jeg bo. Ditt folk er mitt folk, og din Gud er min Gud. 17 Der du dør, vil jeg dø, og der vil jeg begraves. Måtte Herren la det gå meg ille både nå og siden om noe annet enn døden skiller meg fra deg!»

Jeg sitter her og nynner på den gamle barnesangen "For Rut hun var så god og sann, og Daniel han var modig han"
Nå kan det kanskje ikke sammenlignes med kampen mot Goliat, men at Rut var modig hun også, det syntes jeg så absolutt! Og hun var trofast, også når det virkelig røynet på.

Herre, i dag ber jeg for de som står foran et kanskje vanskelig valg... 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar