torsdag 23. august 2018

Ap gj 22

I dagens kapittel er temaet rett og slett statsborgerskap... 
Paulus kom fra hedningene og forkynte det som var helt feil i jødenes ører, og det skapte et veldig opprør. Men så skjer det noe når Paulus begynner sin forsvarstale på deres språk, og i tillegg forteller han at han er en jøde;

«Brødre og fedre, hør hva jeg har å si til mitt forsvar!»  2 Da de hørte at han talte på hebraisk, ble det enda stillere. Han fortsatte:
   
  3 Jeg er en jøde, født i Tarsus i Kilikia, men oppvokst her i byen...


De hørte på ham en stund, men i v.22 braker det løs igjen og de ønsker ham til og med død... En kommandant fører da Paulus i fengsel og vil piske ham for å finne ut hvorfor de skrek så mot ham. 
Da skjer det noe interessant; 

27 Kommandanten gikk da selv til Paulus og sa: «Si meg, er du romersk borger?» «Ja,» svarte han. 28 Kommandanten sa: «Det kostet meg mange penger å få den borgerretten.» «Men jeg er født til min,» svarte Paulus. 29 De som skulle forhøre ham, trakk seg da raskt unna. Og kommandanten ble engstelig da han forstod at han hadde lagt en romersk borger i lenker.

Paulus statsborgerskap ble rett og slett redningen. Jeg tenker på mitt eget "statsborgerskap" som beskytter meg. Jeg er barn av kongenes Konge :-D
Og det er dagens takkebønn!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar