søndag 5. august 2018

Åp 20

Dagens kapittel forteller om de aller siste dager, og om den siste dommen. Det er vanskelig å forstå beskrivelsen, og slutten er alvorlig. 

 12 Og jeg så de døde, både store og små: De stod foran tronen, og bøker ble åpnet. Så ble en annen bok åpnet, livets bok. Og de døde ble dømt etter det som stod skrevet i bøkene, etter sine gjerninger. 

Heller ikke dette skal jeg prøve å tolke, men det var litt spennende å se dette med "en annen bok" - livets bok skilte seg ut fra alle de andre, og vi ser i slutten av kapitlet at det å ha sitt navn skrevet inn i denne boken var avgjørende.  

Tankere jeg får om det, er at de andre bøkene handler om alt vi fikk til og ikke fikk til.... mens i denne livets bok står det bare navn. Navn på de som fikk sine synder tilgitt. Navn der dommen allerede er fullbyrdet, gjennom JESUS.

Herre, det er så mye jeg ikke forstår, av det jeg leser i åpenbaringen. Det er en vanskelig bok... Men jeg forstår at livets bok er viktig. Og om jeg ikke helt vet hva denne boken er, så vet jeg i alle fall at jeg er frelst av nåde, ene og alene på grunn av deg, JESUS. Jeg skal ikke gruble videre på det jeg ikke forstår, for jeg stoler på at Du tar deg av meg hele veien, og at jeg vil forstå det når jeg trenger å forstå det. Det er i alle fall min bønn i dag.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar