tirsdag 22. mars 2016

Mark 9;30-50

I siste del av dette kapitlet har Jesus alenetid med disiplene sine. Han som ofte undervise store folkemengder, han valgte nå bevisst å være alene med sine :-D

30 De brøt opp derfra og la veien gjennom Galilea. Han ville ikke at noen skulle få vite det, 31 for han var opptatt med å lære disiplene. 

Kanskje denne alenetiden fikk dem til å føle seg litt ekstra viktige? Det tror jeg de var også! Men så tok det litt av. De begynte å fundere på hvem av dem som var mest betydningsfull. Hvem av dem som var den største. Jeg ser for meg hvordan Jesus smiler samtidig som han rister litt på hodet.

 «Den som vil være den første, må være den siste av alle og tjener for alle.»

Et annet tema som dukket opp der de gikk alene med Jesus, var at de hadde hørt om noen andre som også helbredet syke i Jesu navn. Noen de ikke kjente...Dette overrasket disiplene, og de ville stoppe dem. Mens Jesus oppmuntret bare til å være positive til det.

 39 Jesus svarte: «Dere skal ikke hindre ham! For den som gjør en mektig gjerning i mitt navn, vil ikke så snart tale ondt om meg. 40 Den som ikke er mot oss, er med oss.

Får meg til å tenke på dagens situasjon, med alle ulike kirkesamfunn...

Selv om det helt sikkert var godt å kjenne det å være en av Jesu nære venner, så var det også en krevende undervisning. Ganske tøff faktisk..


Han starter med å fortelle at det gode vi gjør mot hverandre vil bli husket.
Så fortsetter han med å fortelle alvoret i å undervise andre....

Og til sist understreker han ganske kraftig dette med å stå fast i fristelse.
 43 Om hånden lokker deg til synd, så hogg den av! 

Det er umulig å forstå hvorfor Jesus tar så kraftig i. Jeg forstår at det er en metafor. Men den er jo råsterk! Jeg tror det handler om konsekvenser.... det ser vi bl.a. i de siste versene

 49 For hver og en skal saltes med ild, og ethvert offer skal saltes med salt. 50 Salt er nyttig, men om saltet mister sin kraft, kan det da bli til salt igjen? Ha salt i dere selv, og hold fred med hverandre!»

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar