lørdag 16. januar 2016

Jes.8

Denne gangen må jeg innrømme at jeg ikke forstår kapittelet ... vel, når sant skal sies, så finnes det jo en del kapitler i det gamle testamentet som ikke er enkle å forstå. Og dette var altså ett av dem.
Jeg har plukket ut ett sitat jeg i alle fall fikk noen tanker rundt.

Ja, så sa Herren til meg da hans hånd grep meg med makt, og han advarte meg mot å vandre på den samme veien som dette folket:
  
Kall ikke alt for sammensvergelse
som dette folk kaller sammensvergelse!
Dere skal ikke frykte og skjelve
for det som folket er redd for.
  
Herren, Allhærs Gud,
ham skal dere holde hellig.
Ham skal dere frykte,
og ham skal dere skjelve for.

Min første tanke var at det er godt å tenke på at ikke alt er som alle andre måtte si og mene. Faktisk. Gud er personlig - så jeg kan søke ham alene. Det er BRA og lytte til andre, dele erfaringer osv. Men man skal ikke sluke alt. Og det at det finnes så mange ulike meninger gjør det jo heller ikke enklet. Men Gud er altså personlig. Søk - og du skal finne :-) selv bibelen oppmuntrer til det.

Det som var litt vanskeligere å svelge - var dette med å frykte og skjelve for Gud. Visst er han stor og mektig. Ja, ALLmektig til og med. Men skal vi være redde for ham? Kanskje de som forkaster ham...?

Kong David kjenner seg så trygg at han til og med ber Gud ransake sitt hjerte - alt som er der (salme 139) SÅ trygg var han på sin Gud. Hva betyr da dette med å "frykte og skjelve" for Gud. Og hva mener profeten med at Guds hånd grep ham med makt..?

Noen funderinger i dag...
Fikk lyst til å sitere Kong David igjen. Også han skriver om Guds hånd i salme 139, men Davids erfaring er en helt annen "Du har lagt Din hånd på meg, Det er for underfult til å forstå, det er så høyt at jeg ikke kan fatte det" Men det er klart... dette er en beskrivelse om Guds beskyttelse. Profetens beskrivelse handlet også om beskyttelse, men på en advarende måte. Så man kan vel se Guds kjærlighet i det likevel..?

Herre - takk for at du har lagt din hånd på meg. DU tar vare på meg :-)

(samme tema fra 2018)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar