mandag 1. juni 2020

Luk 2

Dagens kapittel er juleevangeliet :-D  Nesten litt rart å lese den midt på sommeren, men visst er det et budskap til glede, uansett årstid?!

 8 Det var noen gjetere der i nærheten som var ute og holdt nattevakt over sauene sine.  9 Med ett stod en Herrens engel foran dem, og Herrens herlighet lyste om dem. De ble meget forferdet. 10 Men engelen sa til dem: «Frykt ikke! Jeg kommer til dere med bud om en stor glede, en glede for hele folket: 11 I dag er det født dere en frelser i Davids by; han er Kristus, Herren. 12 Og dette skal dere ha til tegn: Dere skal finne et barn som er svøpt og ligger i en krybbe.» 13 Med ett var engelen omgitt av en himmelsk hærskare, som lovpriste Gud og sang:
   
 14 «Ære være Gud i det høyeste
        og fred på jorden
        blant mennesker som har Guds velbehag!»


Når Gud vil fortelle noe viktig, er han tydelig. Det er fantastisk å høre om dette store englekoret som deler denne store gleden. Hele himmelen gledet seg over det som skjedde denne natten. En glede de ville dele.

 25 I Jerusalem bodde det den gang en mann som hette Simeon; han var rettskaffen og gudfryktig og ventet på tiden som skulle komme med trøst for Israel. Den Hellige Ånd var over ham, 26 og Ånden hadde latt ham få vite at han ikke skulle dø før han hadde sett Herrens Salvede. 27 Nå kom han til templet, ledet av Ånden. Og da Jesu foreldre kom med barnet for å gjøre med ham som skikk var etter loven, 28 tok Simeon barnet i sine armer, priste Gud og sa:
   
 29 Herre, nå lar du din tjener fare herfra i fred,
        slik som du har sagt.
   
 30 Med egne øyne har jeg sett din frelse, 31 som du har beredt i alle folks påsyn, 32 et lys som blir til åpenbaring for hedningene
        og til ære for ditt folk Israel.


Kapitlet fortsetter å fortelle om påsken da Jesus som 12 år besøkte templet. Så ivrig ble han i templet, at han ikke ble med i følget når alle reiste hjem igjen.

 45 Da de ikke fant ham, vendte de tilbake til Jerusalem for å lete etter ham der. 46 Etter tre dager fant de ham i templet. Der satt han blant lærerne, lyttet til dem og stilte spørsmål. 47 Alle som hørte ham, undret seg over hans forstand og over de svar han gav. 

52 Og Jesus gikk fram i alder og visdom og var til glede for Gud og mennesker.


Herre, i dag vil jeg takke for denne store gleden. Tenk at det også var en stor gledens dag i himmelen, denne dagen da verdens frelser ble født. Det viser hvor høyt du elsker oss.

Profeten Sefanja sier (Sef 3;17)

 17 Herren din Gud er hos deg,
        en helt som har makt til å frelse.
        Han gleder og fryder seg over deg
        og gir deg på ny sin kjærlighet.
        Han jubler over deg med fryd
   
 18 som på en høytidsdag.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar