torsdag 11. juni 2020

Kol 2

1. Jeg vil dere skal vite hvor hardt jeg kjemper for dere og for dem i Laodikea og for alle de andre som ikke selv har sett meg. 2. Det jeg ønsker for dem, er at de skal få nytt mot, bli knyttet sammen i kjærlighet og nå fram til hele rikdommen av overbevisning og innsikt, så de kan fatte Guds hemmelighet, som er Kristus. 

Slik åpner dagens kapittel. Så godt at det finnes slike mennesker! Bibelen, kanskje først og fremst det nye testamentet, forteller mye om kjærlighet. Det å elske Gud og mennesker. Og Jesus var et stort forbilde i det å vise kjærlighet og omsorg, og ikke minst det å kjempe for andre.

Det er nydelig å lese, samtidig som det for meg er et sårt punkt også. Jeg er en typisk introvert... som i blant strever med det sosiale. Det er ikke få ganger jeg har strevd med tanken på hvor "feil" jeg er. Alle burde, måtte, skulle....
Jeg vet jeg ikke er den eneste. 

Men er kirken bare for slike som Paulus? Er kirken bare for de som er sosiale og ivrige på å samle mennesker? Er jeg ulydig mot Gud når jeg ikke er den som stadig oppsøker andre og viser omsorg?

I dag tror jeg ikke det. Nå tror jeg selvsagt at jeg i blant kan være ulydig. At det var oppgaver jeg faktisk kunne ha gjort... Men jeg tror ikke lenger at jeg er feil, eller mindre verdt for Gud, fordi jeg er introvert. Nei, jeg tror Gud elsker oss introverter også (selvsagt) og har oppgaver for oss ALLE.
Jeg tror også at Gud kan utvikle meg. Jeg trenger ikke stå på stedet hvil. Om jeg ikke kan bli helt som Paulus, kan jeg absolutt bli en bedre versjon av meg selv.

6. Dere har tatt imot Kristus Jesus som Herre; så må dere også leve i ham. 7. Vær rotfestet i ham og bygd på ham! Stå faste i troen etter det dere har lært, rike på takk til Gud! 

I Kristus, som er hode for alle makter og myndigheter, har også dere fått del i denne fylde. 11. I ham ble dere omskåret, ikke med menneskehånd, men med Kristi omskjærelse, da dere la av det legeme som er under synden. 12. For i dåpen ble dere begravet sammen med ham, og i den ble dere også reist opp med ham, ved troen på den Guds kraft som reiste Kristus opp fra de døde.

Rotfestet og bygd på Ham. 
Med samme kraft - og den er sterk!

Herre, tenk at jeg faktisk har den styrken. Rotfestet i deg - jeg er ikke alene, med den jeg er. Jeg har rett og slett dobbel styrke :-D Det er hva jeg må bygge på, ikke bare på hva jeg er i lille meg.
Herre, takk at jeg kan legge alle mine bekymringer over på deg. Alle tanker og følelser om at jeg kommer til kort. Takk at jeg er elsket som jeg er. Takk at du er i meg med ny styrke og nytt mot for dagen I DAG. Måtte jeg vise kjærlighet og omsorg i enda større grad, der jeg er. Jeg elsker fordi du Herre, elsker meg først.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar