onsdag 20. mai 2020

Ord 17

Fra dagens kloke ord av Salomo, har jeg valgt ut disse;

1. Et tørt stykke brød i ro og fred er bedre 
    enn festmåltid med trette i huset. 

5. Den som spotter den fattige, håner hans skaper

6. Barnebarn er de gamles krone

9. Den som dekker over skyld, legger vinn på vennskap, 
    den som farer med sladder, skiller venn fra venn. 

22. Glede i hjertet gir god helse, 
      mismot tærer på marg og ben. 


Dette siste verset har jeg sitert noen ganger. At tanker og følelser påvirker kroppen, det kjenner vi jo. At glede gir helse er velkjent :-D også at sorg eller sinne påvirker kroppen.

I blant må jeg ta et valg, for helsa sin skyld. 
Å tilgi for eksempel, handler ikke bare om å tilgi den andre (eller seg selv). Det handler også om å ta vare på egen helse... Når jeg tilgir (som et bevisst valg) hjelper jeg meg selv til å slippe taket. 

Jeg vet at det ikke alltid er så enkelt. Det viktigste er å ta et bevisst valg, selv om følelsene ikke henger med i starten. Jeg tror på Guds under her. Jeg tar det første steget, og Gud hjelper meg å fullføre.
Jeg fikk lyst til å dele noe jeg skrev for flere år siden, da jeg selv var i en situasjon der det var vanskelig å tilgi. "Når vet jeg at jeg har tilgitt?"

Herre, i dag vil jeg takke deg for alt jeg har å glede meg over. Det er en velsignelse fra deg! Jeg er så takknemlig for at jeg kan glede meg over både små og store ting. En sommerfugl flyr forbi, og jeg fryder meg over å se hvor vakker den er (ler) og så er jeg så heldig å ha barn og barnebarn - som å ha en krone på hodet sa kong Salomo :-D 
Også vil jeg be for de som kjemper med vanskelige tanker som tærer på marg og bein... Herre, du kan hjelpe! Du kan lege og gjenopprette. Hjelp dem å finne hvile og trøst i deg.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar