lørdag 23. mai 2020

3.Mos 21

I dagens moselov handler det om presten. Han skulle være hellig og feilfri (både i levesett, kropp og helse)... Det er nøye beskrevet med regler om både liv og utseende. 

5. Prestene skal ikke klippe seg snaue på hodet, de skal ikke rake skjegget i kantene og ikke rispe seg opp på kroppen. 6. De skal være hellige for sin Gud og ikke vanhellige hans navn; for de bærer fram Herrens ildoffer, mat for sin Gud. Derfor skal de være hellige. 7. Ingen av dem må gifte seg med en skjøge eller en kvinne som er vanæret, og heller ikke med en kvinne som mannen har skilt seg fra; for presten er innviet til sin Gud. 8. Og du skal holde ham hellig; han bærer fram mat for din Gud. Han skal være hellig for deg; for jeg er hellig, jeg, Herren, som helliger dere.

Hellig fordi Gud helliger dem :-)

Presten som skulle bære fram offer måtte være helt uten feil, også på kroppen... og eksempler på feil ble nøye beskrevet. Nesten litt provoserende må jeg innrømme. 
Men heldigvis handlet dette om en helt spesiell oppgave. Det handlet ikke om hvem som fikk være medlem av dette hellige folket. Barn av Gud fikk de være - men ikke ha rollen som hellig prest. 

I dag kan du og jeg komme frimodig fram for Guds trone, med våre feil og mangler og likevel være helliget i JESU NAVN. Heb.7 sier;

  22 Derfor er den også så mye bedre, den pakten Jesus går god for.
    23 Dessuten har det vært flere av disse prestene; for døden hindret dem i å fortsette. 24 Men Jesus har et prestedømme som ikke tar slutt, fordi han er og blir til evig tid. 25 Derfor kan han også fullt og helt frelse dem som kommer til Gud ved ham, fordi han alltid lever og går i forbønn for dem.

    26 Ja, en slik øversteprest var det vi måtte ha: hellig, god og ren, skilt ut fra syndere og opphøyd over himlene. 27 Han trenger ikke, slik som andre øversteprester, å bære fram offer hver dag, først for sine egne og dernest for hele folkets synder. Offeret har han båret fram én gang for alle da han ofret seg selv. 28 De som loven innsetter til øversteprester, er svake mennesker. Men det ordet som ble stadfestet med ed, og som kom senere enn loven, innsetter Sønnen, han som har nådd fullendelse til evig tid.


Tenk at han også går i forbønn for oss! Jeg syntes det er stort.

Herre, det er godt å kunne komme fram for deg og vite at du både hører og ber med meg. I dag kommer jeg til deg med bekymringer... Jeg vet du har sagt at jeg ikke behøver å bekymre meg, og at jeg kan hvile i at du tar deg av meg og mine. Men det er ikke så lett å la være. Herre, takk for at jeg i alle fall kan komme til deg med dem - du som forstår. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar