onsdag 13. mai 2020

1.Mos 19

Dagens kapittel starter med disse Ordene;

Herren talte til Moses og sa:  2 Si til hele den israelittiske menighet: Dere skal være hellige, for jeg, Herren deres Gud, er hellig.

1Kor 6 sier;
Men nå er dere blitt vasket rene, dere er blitt helliget, ja, rettferdige for Gud i Herren Jesu Kristi navn og ved vår Guds Ånd.

Det vi ikke greide, det gjorde Han for oss!

Resten av dagens kapitlet forteller om bud og regler. Jeg husker at dette var nok så negativt ladede ord da jeg var tenåring. Å være en kristen betydde at man ikke kunne leve som man ville, og måtte følge masse bud og regler. 
Men som voksen vet vi jo at vi alle lever etter bud og regler :-) De er jo ikke der for å gjøre livet surt for oss - de er der av omsorg. Og denne omsorgen så jeg virkelig mye av i dagens kapittel!

10 Når du høster din vingård, skal du heller ikke sanke de druene som blir igjen, eller plukke opp de som er falt ned. Du skal la dem være til de fattige og innflytterne. Jeg er Herren deres Gud.

 13 Du skal ikke rane og røve noe fra din neste. Du skal ikke la en leiekars lønn ligge natten over hos deg.
   
 14 Du skal ikke forbanne en døv og ikke legge stein i den blindes vei. Du skal frykte din Gud. Jeg er Herren.

 15 Dere skal ikke gjøre urett når dere sitter til doms. Du skal ikke holde med noen fordi han er fattig, og ikke gi noen rett fordi han er mektig. Rettferdig skal du dømme din landsmann.

32 Du skal reise deg for de grå hår og vise de gamle ære. Du skal frykte din Gud. Jeg er Herren.
   
 33 Når en innflytter bor i landet hos dere, skal dere ikke undertrykke ham. 34 Dere skal behandle ham som en landsmann. Du skal elske ham som deg selv. For dere har selv vært innflyttere i Egypt. Jeg er Herren deres Gud.


Herre, i dag vil jeg takke for din omsorg, din trofasthet og nåde. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar