tirsdag 7. april 2020

Ef 2

Dagens kapittel åpner slik;

4.
Men Gud er rik på miskunn. Fordi han elsket oss med så stor en kjærlighet, 5. gjorde han oss levende med Kristus, vi som var døde på grunn av våre synder. Av nåde er dere frelst. 6. I Kristus Jesus har han reist oss opp fra døden sammen med ham og satt oss i himmelen med ham. 7. Slik ville han i de kommende tider vise sin uendelig rike nåde og sin godhet mot oss i Kristus Jesus. 8. For av nåde er dere frelst, ved tro. Det er ikke deres eget verk, men Guds gave. 9. Det hviler ikke på gjerninger, for at ingen skal rose seg. 10. For vi er hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud på forhånd har lagt ferdige for at vi skulle gå inn i dem.

Frelst av nåde - til gode gjerninger :-) Ja, det er en gave!

En annen side ved denne store gaven beskriver Paulus videre;

12. Husk da at dere en gang var uten Kristus; dere var utestengt fra borgerretten i Israel og hadde ikke del i paktene og løftet og var derfor uten håp og uten Gud i verden. 13. Men nå, i Kristus Jesus, er dere som var langt borte, ved Kristi blod kommet nær.

18. Gjennom ham har vi begge i én Ånd adgang til Faderen. 19. Altså er dere ikke lenger fremmede og utlendinger, men dere er de helliges medborgere og tilhører Guds familie. 20. Dere er bygd opp på apostlenes og profetenes grunnvoll, men hjørnesteinen er Kristus Jesus selv. 21. Han holder hele bygningen sammen, så den i Herren vokser til et hellig tempel, 22. og gjennom ham blir også dere bygd opp til en bolig for Gud i Ånden.

Det er stort å tenke på syntes jeg. Vi leser i gamle testamentet, hvordan Gud utvalgte seg Israel, og følger dem tett som sitt eget hellige folk. Men hele veien hadde han en plan for oss alle.

For en tid tilbake hørte jeg en undervisning om hvorfor Israel var dette utvalgte, hellige folket. Det var fordi Jesus, som er hellig, skulle bli født gjennom et helliget folk. Gud forberedte dem på Jesus, som siden skulle bli verdens frelser. 

Kanskje ikke så lett å forstå, men det er i alle fall en gave å få tro! Tro på at Han ble verdens frelser.

Herre, i dag vil jeg takke deg for denne store nådegaven! Takk for frelsen! I dag vil jeg også be for mine som enda ikke tror. Takk for at gaven også er for dem!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar