fredag 3. april 2020

3.Mos 9

Gjennom flere kapitler har Moses forklart hvordan de ulike typer offer skal foregå. I dagens kapittel skal Aron gjennomføre dette for første gang, og det er stor forventning til dette;

1. Den åttende dagen kalte Moses til seg Aron og hans sønner og Israels eldste, 2. og han sa til Aron: «Ta en oksekalv til syndoffer og en vær til brennoffer, begge uten lyte, og før dem fram for Herrens åsyn! 3. Og si til israelittene: Ta en geitebukk til syndoffer, en kalv og et lam, som begge er årsgamle og uten lyte, til brennoffer, 4. og en okse og en vær som skal være måltidsoffer – de skal ofres for Herrens åsyn – og dessuten et grødeoffer med olje i! For i dag vil Herren åpenbare seg for dere.» 5. De hentet det som Moses hadde befalt, og satte det foran møteteltet. Og hele menigheten trådte fram og stod for Herrens åsyn. 

Og Gud svarer virkelig på deres forventninger;

22. Aron løftet hendene over folket og velsignet dem. Og så gikk han ned, etter at han hadde båret fram syndofferet, brennofferet og måltidsofferet. 23. Deretter gikk Moses og Aron inn i møteteltet, og da de kom ut igjen, velsignet de folket. Da åpenbarte Herrens herlighet seg for hele folket, 24. og det fór ut ild fra Herren og fortærte det som var på alteret, både brennofferet og fettet. Da folket så det, ropte de høyt av glede og kastet seg til jorden.      

Det å ha forventning til Gud tror jeg er med på å gjøre hjertet mer mottagelig og åpent. I uken som kommer, feirer vi påske. Han ble et fullkomment offer, slik at vi i dag ikke trenger å bære fram slike offer som Moses beskriver. Vi kan komme fram for Gud med forventning her og nå. Heb.4 sier;

14. Da vi nå har en stor øversteprest som har gått gjennom himlene, Jesus, Guds Sønn, så la oss holde fast ved bekjennelsen! 15. For vi har ikke en øversteprest som ikke kan ha medlidenhet med oss i vår svakhet, men en som er prøvet i alt på samme måte som vi, men uten synd. 16. La oss derfor med frimodighet tre fram for nådens trone, så vi kan få miskunn og finne nåde som gir hjelp i rette tid.

Herre, takk for den gaven det er, at jeg kan komme fram for nådens trone, hver dag. Når som helst. De kom fram for deg med forventning. Jeg tror jeg trenger å vekke den opp litt :-) Ha større forventning til hva Du kan gjøre. For du ER stor. Du ER mektig. Og du er den som fyller alt i alle. Jeg åpner min hjerte for Deg i dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar