søndag 19. april 2020

2.Kong 1

I dagens kapittel må jeg innrømme at jeg fikk litt ... bakoversveis... Elia, en råsterk profet, det er det ingen tvil om. Og hans forhold til Gud var like sterkt. 

Dagens kapittel forteller;

2. Akasja falt ut gjennom gittervinduet i sin loftssal i Samaria og ble liggende syk. Da sendte han bud av sted og sa: «Gå og spør Ba'al-Sebub, guden i Ekron, om jeg skal komme meg av denne sykdommen.» 3. Men Herrens engel sa til Elia fra Tisjbe: «Stå opp og gå i møte med sendebudene fra kongen i Samaria og si til dem: Er det ingen Gud i Israel, siden dere går for å rådspørre Ba'al-Sebub, guden i Ekron? 4 Derfor sier Herren så: Du kommer ikke til å stå opp fra den sengen du har lagt deg i; du skal dø.» Så gikk Elia.

Akasjas valg fikk konsekvenser... Selvfølgelig likte han ikke dette svaret, så han sender ut 50 mann for å hente Elia. Det var da jeg fikk bakoversveis...

9. Nå sendte kongen en femtimannsfører med sine menn av sted til Elia. Han kom opp til profeten mens han satt på toppen av et berg, og sa: «Gudsmann, kongen sier at du skal komme ned!» 10. Elia svarte: «Så sant jeg er en gudsmann, skal ild fare ned fra himmelen og fortære deg og dine femti menn!» Og ild fór ned fra himmelen og fortærte føreren og hans femti menn. 

Og som om dette ikke var nok, så skjedde dette en gang til. 
Jeg ble sjokkert over både Gud og Elia - helt til det gikk opp for meg at kongen gjentok dette tre ganger, på tross av hva som hadde hendt. Så han var jo ikke akkurat bedre? Disse femti menn hadde ikke noe valg, de måtte følge kongens ordre. En konge som langt fra godtar hverken svar eller hint... 
Så når en tredje gruppe på 50 mann kommer, så vet de hva som venter dem... 

13. For tredje gang sendte kongen en femtimannsfører og hans menn til ham. Denne føreren gikk opp til Elia, falt på kne for ham og bønnfalt ham: «Gudsmann,» sa han, «tenk på hvor dyrebart livet er for meg og disse femti tjenerne dine. 14. Det fór ild ned fra himmelen og fortærte de to forrige førerne og deres menn. Nå må du spare mitt liv!»

Kanskje denne mannen utgjorde forskjellen? Han fulgte ikke bare kongens ordre, han ba for seg selv og sine menn. En bønn som Gud hørte. Han sparte disse mennene, men kongen fikk fortsatt det samme svaret som han hele tiden hadde fått. 


Elia hadde en enorm styrke i sitt nærvær med Gud. 50 mann kom imot ham, men han satt like støtt. Ja, han var jo til og med sterkere enn dem alle, bare ved å proklamere hvem han var "Så sant jeg er en gudsmann"

Hvor henter jeg min styrke? 
Og hva gjør meg svak..?

Herre, dagens kapittel var ikke lett... men jeg er takknemlig for at jeg ikke må forstå alt. Jeg trenger ikke en forklaring på alt. Det er faktisk godt å tenke på. Takk for at Du tar deg av meg. Du hjelper meg til å forstå det som er viktig for meg. Du vil åpenbare for meg det jeg trenger - til dagen i dag. 
Velsigne denne dagen Herre. Jeg ber for de jeg skal møte i dag! Velsigne dem også!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar