torsdag 9. april 2020

1.Kong 21

I dagens kapittel handler det om misunnelse og grådighet... 
Han var konge, så jeg antar at han hadde det meste. Likevel gikk han å drømte om å få naboens vingård. Han ville lage en grønnsakshage.. (Ja, han var jo konge, så den måtte jo bli stor..?!)

Men vingårdsmannen ville ikke selge sin farsarv. 

4. Så gikk Akab hjem, mismodig og harm fordi Nabot fra Jisre'el hadde svart ham slik og sagt: «Jeg gir deg ikke min fedrearv.» Han kastet seg på sengen, vendte ansiktet mot veggen og ville ikke spise.

En smule barnslig eller...? Sikkert ikke vant til å få nei. Så får han trøst av sin kone da, som sier

7. Da sa hans kone Jesabel til ham: «Nå får du vise at det er du som er konge i Israel! Stå opp, få deg mat og vær ved godt mot! Jeg skal sørge for at du får vingården som tilhører Nabot fra Jisre'el.»

Hun sørget for det på kriminelt vis... og sørget for at Nabot ble drept. Bare for at kongen skulle få sin grønnsakshage..?! 
Men prisen for gården ble høyere enn de hadde tenkt. De mistet alt. Også livet. Ødelagt av misunnelse og grådighet. Enda de hadde alt.


Vi har et uttrykk som heter "mye vil ha mer" - rare greier?

Herre, måtte jeg alltid være takknemlig for det jeg har! Visst kan jeg ha drømmer og ønsker, men ikke så sterke at jeg ikke ser hva jeg allerede har. 
Jeg har lyst til å be for de som måtte kjempe med misunnelse og mismot... Det er så ødeleggende. Hjelp dem til å se hva de har, og hva som faktisk er oppnåelig. Hjelp dem til å se hvor viktig GLEDE er, og hvor den er å finne.

Kongen trodde at den var å finne i naboens gård... men der tok han helt feil. 

Glede finnes i bl.a. takknemlighet :-D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar