mandag 23. mars 2020

3.Mos 7

Loven om offer fortsetter i dagens kapittel. Det starter med loven om skyldoffer.

Men vi hører også om måltidsoffer og takkoffer. løfteoffer og frivilligoffer. brennoffer, grødeoffer, syndoffer, skyldoffer og innvielsesoffer.

Dette med de ulike måtene og ofre på, er ukjent i vår kultur. Ikke så lett å forstå... for det eneste offer vi snakker om, er hva Jesus har gjort for oss. Selv det kan være vanskelig å forstå i blant. Men så godt at vi kan få ta det imot i tro! En gave. "En stor glede" som englene kalte det da Jesus ble født. 

Det "offer" Gud vil ta imot i dag, er våre hjerter. At vil kommer til Ham med det vi er og har, til Ham. 

Når jeg leser dagens kapittel (og tidligere kapitler fra 3.Mos) forstår jeg at dette med offer var både alvorlig, hellig og en viktig del av gudstjenesten. Jeg velger å legge ved linken jeg også hadde i bloggposten om 3.Mos 6; fordypning i 3.Mos med forklaringer på de ulike ofringene. 

Jeg har lyst til å ta fram følgende sitat fra denne siden i dag;

1. Et offer til Gud
Det hebraiske ordet for dette betyr det som stiger opp (til Gud). Dette ordet blir bare brukt om røkelse, ikke om brennoffer av slaktede dyr for syndofring, og brennofferet er «en duft som behager Gud» (1,9; 13; 17). Det henviser derfor på Kristi verk på Golgata i hva det betyr for Gud. Viktigere enn om vi liker Jesus, er at Gud er tilfreds med forsoningsverket Jesus har gjort på Golgata. Gud har behag i Jesus, fordi han gav «seg selv som et lyteløst offer for Gud.» (Hebr 9,14)
Lev i den kjærlighet, slik som også Kristus elsket oss og gav seg selv for oss som en offergave, et velluktende offer for Gud. (Ef 5,2)
2. Et frivillig offer
Brennofferet som ikke var ett av de obligatoriske ofringene, ble bragt frivillig. På samme måte gav Kristus seg selv frivillig til Gud som et offer: «Ingen har tatt mitt liv; jeg gir det frivillig.» (Joh 10,18)
(Sitat slutt)

Jesus var det fullkomne offer. Når jeg tenker på det, blir det sterkt å lese Davids salme 40 som sier;
7. Slaktoffer og gave bryr du deg ikke om,
– du har åpnet mitt øre;
brennoffer og syndoffer krever du ikke.
8. Da sa jeg: «Se, her kommer jeg.
*I bokrullen er det skrevet om meg.
9. Å gjøre din vilje, Gud, er min lyst,
 jeg har din lov i mitt hjerte.»

Hjertets innstilling er det viktigste. Det var også det viktigste når de kom fram med alle sine offer. Gud ville at de skulle vende om til Ham. Da ville Han møte dem, styrke dem, velsigne dem, veilede dem. Det vil Han også i dag. HAN kommer til oss.
Herre, først og fremst vil jeg takke deg for denne gaven. JESUSTakk for at Du kan forme mitt hjerte. Takk for Din kjærlighet. Måtte den forme meg, så jeg igjen kan elske andre. Hjelp meg å se og handle på, hva Du vil jeg skal gjøre i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar