mandag 9. mars 2020

1.Kong 15

I dagens kapittel hører vi om en konge som bare regjerte i 3 år. Han var ingen god konge, likevel hadde han en velsignelse med seg, takket være sin oldefar David;

3. Abia fulgte i sin fars fotspor og gjorde de samme syndene som han. Han holdt seg ikke til Herren sin Gud av hele sitt hjerte, slik som hans ættefar David hadde gjort. 4. Men for Davids skyld lot Herren hans Gud en lampe lyse for ham i Jerusalem. Han gav ham en sønn som kunne følge etter ham, og han lot Jerusalem få stå. 5. For David gjorde det som var rett i Herrens øyne. I hele sitt liv vek han ikke av fra noe av det som Herren hadde befalt ham, unntatt den gangen han syndet mot hetitten Uria.

Fantastisk å lese hvordan velsignelsen fortsatte flere slektledd etter David. 
Jeg måtte ta med den siste setningen også... om Davids fall. Det gjør ham menneskelig. David var ikke feilfri, men han var likevel helhjertet for Gud. Og derfor velsignet Gud ham. Ikke bare ham, men også slekten som kom etter. Dette er en stor oppmuntring, både til å leve nær Gud og til å be for vår familie og våre venner. Det vil ha effekt, også etter at vi ikke lenger er her. 
Selv kjenner jeg meg ofte velsignet, takket være både min mormor og min pappa. Mormor reiste rundt som evangelist i flere år. Samme gjorde pappa. Jeg kunne ofte høre ham ha sine bønner og samtaler med Gud, hjemme hos oss. 

Etter Abia, ble hans sønn Asa konge. 

9. I det tjuende året Jeroboam var konge i Israel, ble Asa konge i Juda. 10. Han regjerte i Jerusalem i førtien år. Hans farmor hette Ma'aka og var datter av Absalom. 11. Asa gjorde det som var rett i Herrens øyne, likesom hans far David hadde gjort. 

Jeg syntes det er flott å lese at Asa klarte å bryte sin fars mønster. Til tross for det dårlige forbilde hans var var, ble han en helhjertet mann for Gud. 


Herre, i dag vil vi be for våre familier. Velsigne og bevare dem. Kall på dem, så de kan få se og smake hvem Du er. Takk for løftet ditt om at din trofasthet varer fra slekt til slekt. 
Salme 100 sier;

4 Gå gjennom hans porter med takkesang,
inn i hans tempelgårder med lovsang.
Lov ham og pris hans navn! 
5 For Herren er god, hans miskunn er evig,

hans trofasthet varer fra slekt til slekt. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar