mandag 3. februar 2020

Gal 1

I dagens kapittel forteller Paulus om sitt sterke kall. Han var en mann med sterke meninger, og som virkelig kjempet for det han stod for. Bare Gud kunne snu en slik mann :-D og bare Gud kunne se hvilken rik resurs han skulle bli. 

10. Søker jeg nå å bli anerkjent av mennesker – eller av Gud? Prøver jeg kanskje å gjøre mennesker til lags? Var det fremdeles mennesker jeg ville være til lags, da var jeg ikke Kristi tjener. 11. Jeg sier dere, brødre: Det evangelium jeg har forkynt, er ikke menneskeverk. 12. Jeg har heller ikke mottatt eller lært det av noe menneske, men ved at Jesus Kristus åpenbarte seg for meg. 13. Dere har hørt om hvordan jeg fór fram den gang jeg levde som jøde, hvor voldsomt jeg forfulgte Guds kirke og forsøkte å utrydde den. 14. Jeg gikk lenger i min jødedom enn de fleste jevnaldrende i mitt folk og var enda mer brennende for tradisjonene fra fedrene. 15. Men Gud, som utvalgte meg fra mors liv og kalte meg ved sin nåde, bestemte at han ville 16. åpenbare sin Sønn for meg, for at jeg skulle forkynne evangeliet om ham for folkeslagene.

Det er jo spennende å tenke på hvordan menneskene rundt Paulus så en de var redde for, og som de måtte rømme fra. Mens Gud så den viktige resursen, og de trofaste hjertet Paulus hadde. Det vi ser, er ikke alltid hele sannheten. Det kan gå begge veier egentlig... 
Så Paulus viser en viktig vei når han peker på Gud som sin leder og oppdragsgiver. Han søkte ikke det å bli anerkjent av mennesker. Det er faktisk lettere sagt enn gjort, for vi er mange som søker akkurat det. Nå er det ikke galt å hverken gi det eller ta imot det. Problemet er når dette blir det viktigste, og kanskje til og med går på bekostning av hva vi står for. 

Herre, i dag vil jeg takke for anerkjennelsen vi har fått av Deg! Denne gaven er det viktigste vi kan ta vare på

5 I kjærlighet har han,
av sin egen frie vilje, forut bestemt oss til
å få barnekår hos seg ved Jesus Kristus, 
6 til pris og ære for hans herlighet
og for den nåde han gav oss i sin elskede Sønn. 
7 I ham har vi forløsningen
som ble vunnet ved hans blod,
tilgivelse for syndene.
Så stor og rik er hans nåde, 
8 som han i rikt mål har latt oss få.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar