tirsdag 4. februar 2020

2.Mos 36

I dagens kapittel blir jeg rørt over den iver Israel kjente, både for arbeid og gaver! De hadde virkelig både hjerte og iver i tjenesten.

2. Moses kalte Besalel og Oholiab og alle de andre menn som Herren hadde gitt slike evner og som kjente trang til det, til å ta fatt på verket og fullføre det.

4. Da kom alle håndverkerne som utførte forskjellig slags arbeid på helligdommen, enhver fra det arbeid han holdt på med, 5. og sa til Moses: «Folket kommer med mer enn det trengs til å utføre det arbeid Herren har pålagt oss.»

Mesteparten av kapitlet beskriver jobben de gjorde med disse gavene som ble til Herrens tempel. 

Dette får meg til å tenke på oss i dag. Også vi ønsker å bygge Herrens tempel. Vi har en idé om hvordan den skal se ut, men hvordan tenker Gud at den skal se ut? Vi har kommet inn i et fast mønster av både meninger og tradisjoner, og vi gjør det jo med et oppriktig hjerte tror jeg. 
I dag vil jeg gjerne be om at Gud skal åpne både hjerte og øyne, så vi ser hva Gud vil... 
Jeg trenger det! For også jeg er av nåde et tempel for Gud. 

Paulus sier i 1.Kor 6;
19. Vet dere ikke at deres legemer er et tempel for Den Hellige Ånd som er i dere, og som dere har fått av Gud? Dere tilhører ikke lenger dere selv: 20. Dere er kjøpt, og prisen betalt. Bruk da legemet til Guds ære!

Hjelp oss Herre, og vis oss veien når vi nå vil fortsette å bygge ditt tempel. Både sammen som levende stener :-D og hver for oss der vi hver enkelt er et tempel for Deg.

1.Peter 2 sier;
1. Legg derfor bort all ondskap, falskhet og hykleri, misunnelse og sladder. 2. Som nyfødte barn skal dere lengte etter den ekte, åndelige melk, så dere kan vokse ved den til frelsen er nådd. 3. Dere har jo smakt at Herren er god. 4. Kom til ham, den levende stein, som vel ble vraket av mennesker, men er utvalgt og dyrebar for Gud. 5. Vær selv levende steiner som bygges opp til et åndelig tempel! Bli et hellig presteskap, og bær fram åndelige offer som Gud gjerne tar imot, ved Jesus Kristus. 6. For det heter i Skriften: 
 Se, jeg legger på Sion en hjørnestein, 
utvalgt og dyrebar; 
den som tror på ham, 
skal ikke bli til skamme.

Amen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar