lørdag 25. januar 2020

Mark 8

Dagens kapittel åpner med et brødunder. De har bare 7 brød, og det blir nok til å mette 4000 mennesker. I tillegg blir det hele 7 kurver med brød til overs... Underet er stort, men selv velger jeg å legge vekt på grunnen til at Jesus gjorde dette underet. Nemlig medfølelse. Det viser hvem Jesus er. Han brydde seg om mer enn å gi åndelig føde ;-) Jesus ser HELE mennesket

2. «Jeg synes inderlig synd på folket. De har alt vært med meg i tre dager, og de har ikke noe å spise. 3. Sender jeg dem sultne hjem, vil de bli helt utmattet på veien – noen av dem kommer jo langveisfra.» 

I samme kapittel er Jesus på sjøen med sine disipler, og de blir plutselig bekymret for at de har med for lite brød. Da blir Jesus litt oppgitt og spør om de allerede har glemt hva som hadde hendt og minner dem om brødundrene de har vært vitne til (v.14-21)

I Betsaida møter Jesus en blind mann som han helbreder. Spennende å se hvordan Jesus i det ene øyeblikket bare kan si et ord, til og med til en som er langt borte, og de blir friske. Andre ganger skal det mer til. Jeg tror det er fordi Jesus ser hvert enkelt menneske, og VET hva som skal til for å styrke deres tro. 

22. De kom til Betsaida, og noen førte en blind mann til Jesus og bad ham røre ved mannen. 23. Han tok ham i hånden og ledet ham utenfor byen, fuktet øynene hans med spytt og la hendene på ham. Så spurte han: «Ser du noe?» 24. Han så opp og svarte: «Jeg kan se mennesker; for jeg ser noe som ligner trær, gå omkring.» 25. Så la han hendene over øynene hans igjen. Da klarnet synet. Han var helbredet og kunne se alt tydelig. 


I vers 31-32 forteller Jesus disiplene at han kommer til å lide og dø, men gjenoppstå etter tre dager.


I slutten av kapitlet har Jesus en alvorlig tale. Det er ikke så ofte vi snakker om dette. Vi hører mye om hvor høyt Jesus elsker (og det gjør han virkelig) Men han har også sine alvorsord, og her en noen av dem;

34. Så kalte han til seg folkemengden og disiplene og sa til dem: «Den som vil følge etter meg, må fornekte seg selv og ta sitt kors opp, og følge meg. 35. For den som vil berge sitt liv, skal miste det. Men den som mister sitt liv for min skyld og for evangeliets skyld, han skal berge det. 36. Hva gagner det et menneske om det vinner hele verden, men taper sin sjel? 37. Eller hva kan et menneske gi til vederlag for sin sjel? 38. Den som skammer seg over meg og mine ord i denne utro og syndige slekt, ham skal også Menneskesønnen skamme seg over når han kommer i sin Fars herlighet, sammen med de hellige engler.»


Herre, først og fremst vil jeg takke deg for din kjærlighet og nåde! Du led døden i mitt sted, slik at jeg ufortjent av bare nåde kan få være Guds barn. Det er ikke lett å forstå, men så glad jeg er for at jeg kan få tro det!
Det hender i blant at jeg bekymrer meg for om jeg vil være tøff nok, om motgangen virkelig ble hard og tøff - slik mange av dine disipler opplevde det. Det kostet dem dyrt å bringe evangeliet videre!
Du har sagt at jeg ikke trenger å bekymre meg for morgendagen. For som dagen er, skal styrken være (5.Mos 33;25) og du har lovet å være med meg hver dag inntil verdens ende (Matt 28;20) Dette velger jeg å hvile i.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar