fredag 24. januar 2020

Jer 26

Jeg har flere ganger snakket om Gud kjærlighet, Guds nåde og Guds trofasthet. Men dagens kapittel forteller også om Guds tålmodighet. I forrige profetkapittel snakket jeg om profetens tålmodighet og trofasthet. I 23 år hadde han ropt ut Guds budskap, uten at noe hendte. Og like fullt fortsatte han å lyde Gud og profetere. 
Når Gud gir profeten dagens budskap, vitner det så absolutt om Guds tålmodighet og nåde (om de bare ville tatt i mot den!) ;

2. Så sier Herren: Still deg i forgården til Herrens hus og tal til folket fra alle byene i Juda, som kommer dit for å tilbe. Si fram alt det jeg byr deg å tale til dem, og hold ikke tilbake et eneste ord! 3. Kanskje vil de da alle høre og vende om fra sin onde ferd. Og så skal jeg endre mitt forsett og spare dem for den ulykken jeg har tenkt å sende over dem fordi de har båret seg så ille at. 

Kjære Gud, takk for din tålmodighet! Takk at du er en Gud som aldri gir opp!!

Men også i dag er jeg imponert over Jeremia. Folket vil fortsatt ikke høre. De til og med samler seg rundt ham og sier han må dø pga sin profeti. Og der, med alle "bødlene" rundt seg fortsetter Jeremia å profetere.

12. Da sa Jeremia til alle høvdingene og hele folkemengden: «Herren har sendt meg for å spå mot dette huset og denne byen, alt det som dere har hørt. 13. Nå må dere forbedre deres atferd og gjerninger og adlyde Herren deres Gud. Så vil Herren endre sitt forsett og spare dere for den ulykken han har truet dere med. 14. Se, jeg er helt i hendene på dere. Gjør med meg det som dere synes er rett og riktig. 15. Men det skal dere vite at dersom dere dreper meg, blir både dere og byen og innbyggerne der skyldige i en uskyldig manns død. For Herren har sannelig sendt meg til dere for å tale alt dette så dere må høre det.»

Jeg er ikke bare imponert, jeg er rørt! Jeg kom til å tenke på Stefanus (apgj 7) som også frimodig priste Gud mens steinene suste... Hva de var villige til for Gud!!

Jeg har tenkt på noen ganger at min frimodighet ikke er særlig sterk... Jeg tror, og jeg er takknemlig for troen og jeg kunne ikke tenke meg å være den foruten. Men hvor sterk ville den være om jeg møtte motgang?
Jeg tror den viktige ingrediensen er kjærlighet. De virkelig elsket Gud. Det er spesielt tydelig hos Stefanus. 
Jeg tenker litt på Åpenbaringen også, som hadde så mye godt å si om Efesos, men ... de hadde forlatt sin første kjærlighet. Det er så fort gjort å komme inn i en vane. Kristenliv på autopilot.. Jeg er ofte der. Derfor kjenner jeg en lengsel etter denne viktige kjærligheten. Den har skaperkraft tror jeg. Det har den jo også oss mennesker i mellom. 

Jeg hørte en lovsang i går som traff hjertet mitt, for den sang om akkurat denne lengselen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar