onsdag 22. januar 2020

2.Mos 33

Etter at israelittene hadde danset rundt gullkalven ble Gud harm på dem. Så harm at Gud ville holde avstand. Men han hadde fortsatt omsorg for dem. Slik åpner dagens kapittel;

1. Siden sa Herren til Moses: «Dra bort herfra, både du og det folket du har ført opp fra Egypt, til det landet som jeg med ed lovte Abraham og Isak og Jakob da jeg sa: Din ætt vil jeg gi det. 2. Jeg sender en engel foran deg og driver ut kanaaneerne, amorittene, hetittene, perisittene, hevittene og jebusittene. 3. Dra opp til det landet som flyter med melk og honning! Selv vil jeg ikke dra med deg, for du er et stridlynt folk; ellers kunne jeg gjøre ende på deg på veien.»

Men det var ikke nok for frimodige Moses 

12. Moses sa til Herren: «Du sier at jeg skal føre dette folket opp. Men jeg får ikke vite hvem du vil sende med meg, enda du har sagt at du kjenner meg ved navn, og at jeg har funnet nåde hos deg. 13. Er det så at du har godvilje for meg, så vis meg dine veier, så jeg kan lære deg å kjenne og finne nåde hos deg. Kom i hu at dette er ditt eget folk!» 14. Da sa Herren: «Jeg selv skal gå med, og jeg vil føre deg til ro.» 15. Da sa Moses: «Hvis ikke du selv går med, så la oss slippe å dra herfra! 16. Hvordan kan jeg vite at du har godvilje for meg og ditt folk uten at du går med oss, så jeg og ditt folk får ære framfor alle folkeslag på jorden?» 17. Da sa Herren til Moses: «Det du ber om, vil jeg gjøre, for du har funnet nåde hos meg, og jeg kjenner deg ved navn.» 

Og enda mer frimodig var han også :-)

18. «La meg da få se din herlighet!» sa Moses. 19. Han svarte: «Jeg vil gå forbi deg i all min godhet og rope ut for deg mitt navn, Herren. For jeg er nådig mot den jeg viser nåde, og barmhjertig mot den jeg forbarmer meg over. 

Vi får også så vidt møte Josva i dagens kapittel, som en ung gutt som stadig holdt til ved teltet til Moses. For en læremester Moses må ha vært for den unge gutten!

Herre, takk for at du gikk med dem, selv om de gjorde sine krumspring. Takk at du går med meg, også når jeg tar mine krokveier... Jeg vil be som Moses i dag "Vis meg dine veier, så jeg kan lære deg og kjenne og finne nåde hos deg" (v.13)
Jeg ber også for våre ledere i dag. Herre, styrk dem som gode ledere og velsigne dem med Josvaer som er villig til å lære. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar